Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Percheziții în Vâlcea. 630 de kilograme de articole pirotehnice confiscate

Ieri, 9 decembrie a.c., polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi au efectuat o percheziție domiciliară, la locuința unui bărbat de 61 de ani, din localitatea Călimănești, bănuit pentru deținerea și comercializarea de articole pirotehnice, fără a fi autorizat în acest sens.

În urma activităților, la domiciliul, precum și în magazinul situat in perimetrul locației percheziționate, a fost descoperită o cantitate de 630 de kg de articole pirotehnice din categoriile P1, F1, F2 și F3, fiind interzise la deținere și comercializare.

Valoarea acestora se estimează la aproximativ 30.000 de lei.

Întreaga cantitate de materiale pirotehnice a fost ridicată în vederea confiscării.

Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Criminalistic și al Serviciului de Acțiuni Speciale Vâlcea.

Polițiștii continuă cercetărilor, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiune de articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, republicată.

N.B. Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Aceeași pedeapsă este prevăzută pentru comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani, dar și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.