1

Patru romi s-au înjunghiat la Pensiunea Denisa din Râmnicu Vâlcea

UPDATE: Conform ultimelor informaţii de la IPJ Vâlcea, cele trei victime în urma scandalului de la Pensiunea Denisa sunt: Florin Miclescu – 26 de ani, Loredana Lazăr – 23 de ani, şi Ion Alexandru – 33 de ani. Agresorul acestora a fost identificat ca fiind Cătălin Miclescu – 26 de ani, din Râmnicu Vâlcea, pe numele căruia a fost deschis un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe.

Incident grav noaptea trecută la Pensiunea Denisa din Râmnicu Vâlcea, acolo unde, în jurul orei 02.00, a izbucnit un conflict între patru bărbaţi de etnie romă. Fiind în stare de ebrietate, cearta lor a degenerat, iar după ce şi-au dat câţiva pumni, la un moment dat ei au scos cuţitele şi s-au înjunghiat. În acest conflict a fost se pare implicată şi o femeie, care nu a scăpat nici ea neatinsă.

Angajaţii localului au chemat imediat poliţia, dar şi ambulanţa care i-a transportat pe doi dintre indivizi şi pe femeie la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Vâlcea. Conform informaţiilor noastre, cei doi cetăţeni de etnie romă care au ajuns pe mâna medicilor s-au numi Miclescu şi Alexandru. Unul dintre ei este rănit mai grav, având plăgi la cap, gât şi torace, el rămânând internat, în timp ce altul are plăgi doar la o mână, iar după ce a fost bandajat a şi părăsit spitalul. În ceea ce o priveşte pe femeie, aceasta se pare că a suferit o plagă la nas.

Poliţia Vâlcea cercetează în aceste momente împrejurările în care s-a produs scandalul de la Pensiunea Denisa, deschizând un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe. Mai mult, poliţiştii cercetează şi cum s-a respectat legislaţia în pensiunea respectivă.

Din informaţiile pe care le avem însă, bărbaţii de etnie romă implicaţi în scandal nu vor depune plângeri penale unul împotriva celuilalt şi nu vor răspunde în faţa legii, urmând ca acest conflict să fie judecat după legea ţigănească.