Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PATRU PERCHEZIŢII ÎN RÂMNICU VÂLCEA! Patroana unei societăţi comerciale, dusă la audieri!

Patru locaţii din municipiul Râmnicu Vâlcea au fost luate cu asalt de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, în dimineaţa zilei de miercuri, 30 septembrie 2015. În acelaşi timp, alte patru percheziţii au avut loc şi în judeţul Gorj, fiind vorba de o anchetă privind relaţiile comerciale dintre o societate din Râmnicu Vâlcea şi două firme din Târgu Jiu şi Motru.

Aşa cum spuneam, în municipiul Râmnicu Vâlcea au avut loc patru descinderi, două fiind în Colonie Nuci şi două în Cartierul Ostroveni, firma percheziţionată fiind Rezerv Construct SRL. Conform unor surse din Poliţia Vâlcea, administratorul societăţii este o femeie de 45 de ani, P.M., care a fost ridicată de poliţişti şi dusă la sediul IPJ Vâlcea pentru audieri.

În fapt, pe numele femeii din Râmnicu Vâlcea, dar şi al administratorilor firmelor din Gorj, fiind în total 7 persoane cercetate (4 bărbaţi şi 3 femei) a fost deschis un dosar penale pentru evaziune fiscală, prejudiciul adus statului ridicându-se la suma de 1.167.000 de lei. Anchetatorii susţin că verifică operaţiunile comerciale dintre cele trei firme, în special achiziţiile fictive de materiale de construcţie.

„Din cercetări a reieşit că, reprezentanţii unei firme, cu obiect de activitate construcţii, ar fi creat un circuit evazionist, cu scopul eludării plăţii taxelor către bugetul de stat.

În fapt, în perioada 2013-2015, aceştia ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de produse de la 3 societăţi comerciale, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.167.000 de lei.

Persoanele în cauză vor fi conduse la sediul poliţiei, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Dosarul penal este instrumentat de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea” – se arată în comunicatul de presă al Poliţiei Vâlcea.

Zilele viitoare, poliţiştii şi procurorii care instrumentează cazul vor stabili dacă se impune luarea unor măsuri restrictive împotriva suspecţilor din dosar.