Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

Patronul unei firme de fier vechi din Râmnicu Vâlcea, ridicat de mascaţi

foto Vocea ValciiAcţiunea în forţă a Poliţiei Române! În dimineaţa de marţi, 23 iunie 2015, au avut loc nu mai puţin de 151 de percheziţii domiciliare, la care participă peste 600 de poliţişti.

Conform IGPR, a fost vorba despre persoane bănuite că ar fi comis infracţiunile de evaziune fiscală şi spălare de bani, fiind puse în aplicare 116 mandate de aducere.

Descinderile au loc în judeţul Vâlcea, în municipiul Bucureşti, dar şi în judeţele Iaşi, Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeş şi Dâmboviţa, fiind vorba despre o firmă de colectare şi de vânzare a fierului vechi, care în anii trecuţi ar fi achiziţionat tone de fier vechi fără documente legale.

În judeţul nostru a avut loc o singură percheziţie domiciliară, la o firmă din municipiul Râmnicu Vâlcea. Poliţiştii au ridicat mai multe documente de la societatea respectivă. Mai mult, la sediul firmei a fost găsit şi administratorul, care a fost băgat în duba mascaţilor şi dus la Bucureşti, la IGPR, pentru audieri.

Prejudiciul cauzat de firma respectivă se ridică la suma colosală de 10 milioane de euro.

„Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2013 – 2014, reprezentanţii unei societăţi comerciale, cu domeniul de activitate comerţul cu produse feroase, s-ar fi aprovizionat cu fier de la mai multe persoane fizice şi juridice, fără documente legale, iar pentru a justifica stocul de marfă deţinut, ar fi înregistrat achiziţii fictive în cuantum de 59.000.000 de euro, de la 47 de societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă” – se arată în comunicatul de presă al IGPR.