Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Patronul unei echipe de fotbal din Vâlcea, liderul unei grupări ce dădea JAFURI in Italia

La data de 5.01.2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor:

Barbu (fost Ciocoiu, fost Puşcă) Mădălin, pentru săvârşirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat în formă continuată şi ultraj comis asupra unui poliţist, Alexandru Petre, Lungan Alin Nicolae, Gheorghe Nicolae Narcis, Nechifor Andrei, Opriţa Niculescu Adrian, Băescu Octavian Andrei, Pandia Cornel-Gabriel şi Gulea Marian Cristian pentru săvârşirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat, furt calificat în formă continuată şi complicitate la furt calificat în formă continuată.

Patronul echipei de fotbal AS Căpşunarii Buneşti, Petre Alexandru, liderul grupului infracţional

Procurorii DIICOT au stabilit că lider al grupului infracţional este Petre Alexandru, patron al echipei de fotbal AS Căpşunarii Buneşti, campioana de anul trecut din Liga a IV-a Seria Est.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna octombrie 2015 până la sfârşitul lunii februarie 2016, inculpatul Alexandru Petre zis Jack a iniţiat şi constituit împreună cu inculpaţii Barbu (fost Puşcă) Mădălin zis Ciocoiu sau Ciocolată, Lungan Alin Nicolae, Nechifor Andrei şi Gheorghe Nicolae Narcis, un grup infracţional organizat care a acţionat coordonat, în scopul comiterii de infracţiuni de furt calificat pe teritoriul statului Italian.

În perioada infracţională grupul a fost sprijinit de către inculpaţii Gulea Marian Cristian, Pandia Cornel Gabriel, Băescu Andrei Octavian, Opriţa Niculescu Adrian precum şi de către alţi suspecţi. În calitate de lider al grupului infracţional, inculpatul Alexandru Petre şi-a asumat şi a îndeplinit ca atribuţii în cadrul acestuia, următoarele activităţi:

a) coordonarea, planificarea, pregătirea şi conducerea activităţii grupului infracţional constituit în vederea comiterii de infracţiuni de furt calificat pe teritoriul statului italian;

b) recrutarea membrilor grupului infracţional;

c) identificarea şi supravegherea locaţiilor în vederea comiterii de infracţiuni de furt calificat;

d) sustragerea de bunuri din locaţiile identificate împreună cu membrii grupului infracţional;

e) identificarea de posibili cumpărători ai bunurilor sustrase şi negocierea vânzării bunurilor sustrase către membrii grupului;

f) coordonarea transportului bunurilor sustrase;

g) împărţirea bunurilor sustrase sau a valorilor obţinute din comiterea de infracţiuni către membrii ai grupului infracţional;

Astfel, în noaptea de 13/14.11.2015 (când a avut loc o tentativă nereuşită de sustragere de bunuri), respectiv în noaptea de 14/15.11.2015, inculpaţii Alexandru Petre, Barbu (Fost Puşcă) Mădălin, Lungan Alin Nicolae, Nechifor Andrei, Gheorghe Nicolae Narcis împreună cu alţi suspecţi, în baza unei înţelegeri prealabile, precum şi cu sprijinul anterior al unui alt membru al grupului – care a pus la dispoziţie autovehiculul de transport al bunurilor sustrase şi şoferul aferent, precum şi cu sprijinul anterior al inculpatului Pandia Cornel Gabriel, care a dat asigurări privind cumpărarea ulterioară a bunurilor, au sustras prin efracţie, din sediul unei persoane vătămate situat în localitatea Rolo, Italia, bunuri vestimentare şi accesorii (10 cutii conţinând articole de casă, 569 de articole vestimentare şi 247 de cutii conţinând articole vestimentare şi accesorii – jerseuri, cămăşi, pantaloni, genţi, poşete, tricouri, jachete, paltoane, portmonee, curele, încălţăminte, prosoape aparţinând unor mărci renumite), în valoare totală de 431.260 euro.

Totodată, în noaptea de 05/06.12.2015, inculpaţii Alexandru Petre, Lungan Alin Nicolae, Gheorghe Nicolae Narcis, Băescu Andrei Octavian, Opriţa Niculescu Adrian împreună cu alţi suspecţi, au sustras prin efracţie din sediul unei persoane vătămate situat în localitatea Sona, Italia, bunuri vestimentare, încălțăminte și accesorii aparţinând unor mărci renumite, în valoare totală de aproximativ 350.000 euro.” se arată în comunicatul D.I.I.C.O.T.

Barbu (fost Ciocoi) Mădălin și Petre Alexandru „clienţi” cu ştate vechi la Poliţie

Petre Alexandru, cel care finanța echipa AS Căpşunarii Buneşti, mai este implicat și în alte scandaluri, cum ar fi sponirea în bătaie a unui arbitru, chiar pe terenul de fotbal. Alături de un alt fotbalist, Emanuel Codreanu, de la AS Căpşunarii Buneşti, în octombrie 2014, Petre Alexandru a snopit în bătaie un arbitru, Bogdan Omeag. De faţă la acel incident a fost şi Ion Crăciunescu, fosta mare glorie a arbitrajului românesc. Procesul celor trei se află, încă pe rolul Judecătoriei Horezu.

Şi Barbu Mădălin era cercetat pentru ultraj: „De asemenea, în contextul în care faţă de inculpatul Barbu (fost Puşcă) Mădălin se efectuau cercetări într-o cauză vizând săvârşirea unei infracțiuni de ultraj, față de acesta a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar cu impunerea unor obligații vizând inclusiv limitări teritoriale (în perioada 20.05.2015-22.10.2015). Cu această ocazie, un ofițer de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea, în virtutea atribuțiilor sale de serviciu, a constatat și întocmit procese-verbale privind încălcarea obligațiilor dispuse de către organul judiciar privind limitările teritoriale și impuse inculpatului. La data de 16.01.2016, în timp ce se afla într-un bar/local public din localitatea Olanu, jud. Vâlcea, inculpatul Barbu (fost Puşcă) Mădălin l-a amenințat direct cu acte grave de violență pe ofițerul de poliție în legătură cu actele întocmite de către acesta, în îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu în dosarul penal în care inculpatul a fost cercetat penal.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate în cursul zilei de 05.01.2017 au fost găsite şi ridicate cantităţi impresionante de bunuri vestimentare şi cosmetice ale unor mărci renumite precum şi sume de bani. La data de 06.01.2017 Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a celor 9 inculpaţi pentru o perioadă de 30 de zile. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.” se mai arată în comunicatul D.I.I.C.OT.