Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Parchetul i-a făcut dosar penal preşedintelui Băsescu

Pesediştii şi-au îndeplinit scopul, Parchetul General anunţând că a fost întocmit dosar penal pe numele preşedintelui României, Traian Băsescu, după ce senatorul PSD Gabriela Firea a depus o plângere penală împotriva acestuia pentru şantaj. Traian Băsescu nu va fi urmărit penal acum, pentru că el dispune de imunitate, însă această acţiune penală va fi începută imediat după ce îşi termină mandatul. „În urma plângerii formulate de doamna Firea Gabriela (senator) la care a fost conexată şi sesizarea semnată de mai mulţi parlamentari, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal.

În cauză, procurorii au dispus, la data de 17.04.2014, începerea urmăririi penale cu privire la fapta sesizată, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, prevăzută de art. 207 alin. 2 Cod penal. Prin ordonanţa din 18.04.2014, constatându-se că în cauză există un impediment legal temporar pentru punerea în mişcare a acţiunii penale, s-a dispus, în temeiul prevederilor art. 312 alin. 2 Cod procedură penală, suspendarea urmăririi penale.

S-a apreciat că în conformitate cu dispoziţiile art. 84 alin. 2 raportat la art. 96 alin. 1 din Constituţie, Preşedintele României se bucură de imunitate” – se arată într-un comunicat de presă al Parchetului General.