Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

NEWS ALERT: Zi decisivă pentru Emilian Frâncu. Azi se dă verdictul în dosarul „Mită la Primărie”

INCIDENT ÎN SALA DE JUDECATĂ LA PROCESUL LUI FRÂNCU

Un nou termen pentru data de 19 martie a.c.

UPDATE ora 14.15: Procesul s-a încheiat, dându-se un nou termen de judecată în data de 19 martie, ora 11.30. După ce Emilian Frâncu a depus mărturie, i-a fost dată declaraţia spre semnare, care însuma 5 pagini. Frâncu, conform stilului lui caracteristic, s-a apucat să facă corecturile gramaticale, operând chiar modificări şi adnotări la declaraţie. Când a ajuns declaraţia semnată la judecător, acesta s-a enervat atunci când a constatat că Frâncu a făcut modificări, schimbând sensul celor declarate şi dictate de judecător. Toată lumea se aştepta la sancţionare, însă, până la urmă, judecătorul a fost de acord să se adauge un supliment la declaraţia iniţială dată de Frâncu.

Anterior declaraţiei lui Frâncu, în pledoaria sa, avocatul Florin Sandu, a cerut admiterea unor probe noi, în circumstanţierea apărări, acestea fiind audierea martorului Vasile Avram, şeful Corpului de Control al primarului, audierea directorului Departamentului Investiţii şi Achiziţii de la Primăria Râmnicului, Liviu Miftode, audierea martorei Aura Constantinov, în biroul căreia s-a realizat flagrantul, precum şi a denunţătorului Sorin Dragoş Popescu. De asemenea, Florin Sandu a mai cerut şi expertizarea celor scrise pe pagina A4 la hotelul Ibis din Bucureşti. După ce Frâncu l-a enervat pe judecător cu modificările făcute şi ţinând cont de opoziţia procurorului DNA, completul de judecată i-a admis ca probă doar audierea martorului Liviu Miftode, restul fiind respinse şi considerate ca neconcludente.

UPDATE 13.30: Pentru a stabili dimensiunea evenimentului supus judecăţii, completul analizează ce s-a petrecut la datele menţionate în rechizitoriul procurorilor DNA. A avut loc un schimb de opinii şi informaţii ca între doi intelectuali. Tonul este monoton şi civilizat.

De asemenea, a fost avertizat şi avocatul Iulian Nedelcu că va fi amendat dacă ii mai suflă lui Frâncu în timpul interogatoriului.

La un moment dat, Emilian Frâncu, referindu-se la Rm. Vâlcea, a folosit sintagma de „oraşul meu”. Judecătorul i-a replicat: „nu stăpâniţi oraşul, nu este al dvs.”

UPDATE 13.00: Procesul lui Emilian Frâncu a început la ora 12.45. Emilian Frâncu nu are buletinul la el, a prezentat un paşaport. Apărătorul lui Emilian Frâncu nu a cerut un nou termen de judecată, aşa cum se zvonea pe holurile Curţii de Apel. Avocatul Marian Nazat, aflat episodic la Curtea de Apel București ne-a declarat că este foarte greu ca Frâncu să scape fără condamnare.

În acest moment, i se ia declaraţia lui Emilian Frâncu. Din cele ce se pot observa, nu mai există bunăvoinţa de la Tribunalul Bucureşti. Intervenind peste judecător, când acesta îi dicta grefierei declaraţia dată, Frâncu a fost amendat că dacă mai vorbeşte va fi amendat.

UPDATE 10.30: Avocatul Victor Stănculescu, prezent la Curtea de Apel Bucureşti într-o cauză unde apără un vâlcean, ne-a mărturisit că, trecând pe lângă Emilian Frâncu şi vorbind cu el, l-a regăsit după o oră transfigurat, cu o faţă obosită, cu cearcăne şi fără zâmbet. Mai mult decât atât, el a constatat că şi vocea lui Frâncu este alta, semn că este foarte speriat.

De asemenea, avocatul Nazat ne-a declarat că acest complet care îl judecă pe Frâncu este un complet draconic, care nu iartă. Completul acesta l-a judecat pe ambasadorul nostru din Singapore, Ionescu, care a făcut un accident şi a fugit de la faşa locului şi dacă în primă fază a primit o pedeapsă cu suspendare, acest complet l-a trimis după gratii pentru 7 ani de zile.

Judecătorul cunoaşte dosarul în profunzime. Acesta este dur şi intransigent, deşi îl pune, delicat, la punct pe Emilian Frâncu atunci când acesta începe să bată câmpii. 

UPDATE: La ora 09.00, completul de judecată a intrat în sală, declanşând acţiunea de judecare a cauzelor programate pe ziua de azi. În complet se află, aşa cum spuneam, un judecător şi o judecătoare şi pentru toată lumea a fost un semnal că se judecă procesele penale prin prezenţa care a intrat în sală încă de la început. Cu puţin timp în urmă a intrat şi inculpatul Emilian Frâncu, însoţit de soţia sa. Dacă la început, când ne-am întâlnit pe culoarul Curţii de Apel Bucureşti, avea o faţă odihnită, fiind jovial şi liniştit, acum expresia feţei lui s-a transformat complet. A căpătat o mină de om aflat în suferinţă, având cearcăne, alb la faţă şi timid. În sală se află şi fostul său avocat, generalul Sandu – fostul şef al Poliţiei Române, care la termenul anterior ne-a mărturisit că nu-l mai apără pe Frâncu întrucât a încălcat înţelegerea cu avocaţii, a luat „hora” înainte şi a nesocotit sfaturilor lui, spunând în instanţă ce a vurt el. Motiv pentru care avocatul a refuzat să-l mai apere. La termenul anterior, şi-a angajat un avocat şi i-a fost pus un avocat din oficiu. Acum în sală se află avocatul din oficiu, nu ştim dacă avocata aleasă data trecută se află în sală, în schimb se află avocatul Sandu, împreună cu un alt avocat, semn că îl vor apăra.

UPDATE: La ora 8 şi 10 minute, pe culoarul Curţii de Apel a apărut Emilian Frâncu, însoţit de soţia lui. Este liniştit, calm, priveşte cu încredere desfăşurarea procesului şi în opinia sa rezolvarea va fi favorabilă.

În cursul zilei de astăzi, la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia Penală II, se desfăşoară procesul primarului municipiului Rm. Vâlcea, Emilian Frâncu. Completul de judecată care îi va analiza dosarul este compus din preşedintele Ghiţă Ciprian Alexandru şi judecătoarea Ramona Virginia Suciu, iar procurorul DNA reprezentant în instanţă este Eliana Bucur. Pe parcursul procesului, vă vom ţine la curent, din oră în oră, cu datele desfăşurării acestuia de la trimisul nostru în sala de judecată Romeo Popescu.