Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

NEWS ALERT: PERCHEZIŢII la 4 brutării din Vâlcea

Poliţiştii şi procurorii din Vâlcea şi Argeş au descins în dimineaţa zilei de 18 iunie a.c., la patru societăţi comerciale de panificaţie din judeţul nostru, dar şi la locuinţa unui distribuitor. Vizate au fost patru brutării din Călimăneşti, Orleşti, Popeşti şi Horezu acolo unde se bănuieşte că se săvârşesc infracţiunile de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În fapt, acţiunea este a oamenilor legii din Argeş, care au descoperit că o societate argeşeană distribuie făină către patru brutării din Vâlcea, iar, la fiecare operaţiune, cantitatea reală nu era evidenţiată în documentele contabile. Procurorii şi poliţiştii au ridicat deja saci întregi de documente de la cele patru brutării, dar şi de la reprezentantul firmei din Argeş pe judeţul nostru. Oamenii legii verifică acum legalitatea înregistrărilor în contabilitate.

În total, atât în Vâlcea, cât şi în Argeş au avut loc 47 de percheziţii, dintre care 22 la sediile unor societăţi comerciale şi 25 la locuinţele unor persoane, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. „Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada noiembrie 2013 şi până în prezent, 19 persoane, în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, ar fi achiziţionat, comercializat şi procesat produse de morărit, panificaţie şi patiserie, fără a înregistra în evidenţele contabile toate aceste operaţiuni, cât şi veniturile realizate. Prejudiciul creat bugetului de stat prin neplata impozitului pe profit şi a T.V.A. este estimat la 2.500.000 de lei. La percheziţii participă 165 de poliţişti de la I.P.J. Argeş, inspectoratele de poliţie judeţene Ilfov, Teleorman, Prahova, Vâlcea, Dâmboviţa, B.C.C.O. Piteşti, precum şi 50 de jandarmi” – se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.