1

NEWS ALERT! PERCHEZIŢII ÎN VÂLCEA: Firme de construcţii, acuzate de EVAZIUNE FISCALĂ

8 percheziţii domiciliare au loc în acest moment la persoane bănuite că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ ¬¬¬¬1.167.000 de lei, prin evaziune fiscală în domeniul construcţiilor. Percheziţiile sunt efectuate de poliţiştii din Vâlcea, cu sprijinul celor din Gorj.

În data de 30 septembrie a.c. poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea efectuează percheziţiile pentru a proba activitatea infracţională a 7 persoane, 4 bărbaţi şi 3 femei, cu vârste cuprinse între 24 şi 48 de ani. Descinderile au loc în judeţele Vâlcea şi Gorj, la domiciliul persoanelor vizate, precum şi la sediile societăţilor administrate de acestea.

„Din cercetări a reieşit că, reprezentanţii unei firme, cu obiect de activitate construcţii, ar fi creat un circuit evazionist, cu scopul eludării plăţii taxelor către bugetul de stat.

În fapt, în perioada 2013-2015, aceştia ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de produse de la 3 societăţi comerciale, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.167.000 de lei.

Persoanele în cauză vor fi conduse la sediul poliţiei, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Dosarul penal este instrumentat de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea”, se arată într-un comunicat al IPJ Vâlcea.