Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

NEWS ALERT: Avocatul din Drăgăşani a fost trimis în judecată

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Craiova au decis luni, 21 iulie a.c., să-l trimită în judecată, în stare de arest preventiv, pe avocatul din Drăgăşani, Bogdan Ion Mitrache. Avocatul Baroului Vâlcea este acuzat de comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit de procurorii anti-corupţie este relevat faptul că, în cursul anului 2014, avocatul Bogdan Ion Mitrache, i-a pretins unui denunțător suma de 20.000 euro susținând că va interveni prin intermediul fratelui său, magistrat în cadrul Curții de Apel Craiova, pentru soluționarea unui dosar, în scopul pronunțării unei hotărâri judecătorești favorabile denunțătorului, fiului și concubinei acestuia din urmă. „O primă discuție între inculpat și martorul denunțător a avut loc în luna octombrie 2013, când avocatul Mitrache Ion Bogdan i-a pretins suma de 10.000 euro, pentru a obține o hotărâre favorabilă denunțătorului, fiului și concubinei acestuia, la Judecătoria Craiova. Discuțiile nu s-au concretizat deoarece, martorul denunțător nu dispunea de această sumă de bani. În intervalul, sfârșitul lunii mai – începutul lunii iunie 2014, martorul denunțător și inculpatul Mitrache Ion Bogdan s-au întâlnit întâmplător în apropierea Tribunalului Olt, acesta din urmă reproșându-i că nu i-a remis suma de 10.000 de euro, pretinsă în condițiile susmenționate, invocând faptul că «treaba era aranjată». În continuare, inculpatul i-a sugerat că poate relua discuțiile și că, în schimbul sumei de 20.000 de euro, poate determina prin intermediul fratelui său, pe judecătorii din cadrul Curții de Apel Craiova, învestiți cu soluționarea apelului să dispună o hotărâre favorabile pentru sine, fiul său și concubina acestuia. Inculpatul a pretins, inițial, ca suma de 20.000 de euro să-i fie achitată în 2 tranșe : 10.000 de euro în cel mai scurt timp iar, restul de 10.000 de euro după rămânerea definitivă a hotărârii Curții de Apel Craiova. În data de 22.06.2014, inculpatul Mitrache Ion Bogdan a primit de la martorul denunțător suma de 1.000 euro din totalul sumei pretinse, cei doi convenind ca diferența să-i fie remisă în perioada următoare, în mai multe tranșe: suma de 9.000 de euro în zilele următoare iar diferența de 10.000 de euro după pronunțarea hotărârii judecătorești” – se arată în rechizitoriul DNA.

Avocatul din Drăgăşani a fost prins în flagrant, în data de 26 iunie 2014, chiar în timp ce primea de la denunțător suma de 9.000 euro. Acum însă, procurorii au definitivat rechizitoriul şi au decis să-l trimită în judecată pe Bogdan Ion Mitrache pe rolul instanţei de judecată a Curţii de Apel Pitești.