Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

NEWS ALERT: Apelul lui Mircia Gutău se judecă azi la Curtea de Apel Craiova

Fostul primar al Râmnicului, Mircia Gutău, poate afla azi, 4 martie, dacă va fi sau nu condamnat definitiv sau achitat în dosarul „Locurile de joacă”. Apelul ex-edilului se judecă la Curtea de Apel Craiova, iar în dosar mai este judecat şi naşul său Ion Georgescu.

În luna decembrie 2013, la fel ca şi în vechiul dosar, „Mită la primărie”, Gutău a primit o condamnare de trei ani şi jumătate de închisoare. Alături de el a mai fost condamnat şi naşul său, Ion (Ninel) Georgescu, care a primit tot trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. În cazul fostului primar al Râmnicului, magistraţii au hotărât să contopească pedepsele, aceasta cu cea pe care deja a executat-o, iar în acest fel Mircia Gutău nu va mai fi nevoit să mai stea nicio zi după gratii.

Mircia Gutău a fost acuzat că a construit locuri de joacă în municipiul Rm. Valcea, în perioada în care a ocupat fotoliul de edil, şi a prejudiciat Primăria Râmnicului cu suma de 531.014 lei. Aşa cum am menţionat, Mircia Gutău a fost implicat în această cauză, alături de afaceristul Ninel Georgescu, fostul jurist consult al instituţiei Nicolae Mesea (decedat) şi alţi 7 funcţionari publici din primăria pe care o conducea. Ei bine, după ce Tribunalul Turnu Severin a decis să-l achite pe ex-primarul Râmnicului, Mircia Gutău, şi pe ceilalţi inculpaţi implicaţi în dosar, în data de 11 iunie 2012, în recursul intentat de procurorii DNA, magistraţii Curţii de Apel Craiova au hotărât să caseze prima decizie a instanţei de fond şi să trimită dosarul spre rejudecare. În decembrie, aşa cum spuneam, magistraţii de la Turnu Severin au decis să-l condamne pe Mircia Gutău la trei ani şi jumătate de închisoare, iar acum se judecă apelurile făcute de DNA şi de cei doi inculpaţi în dosar.