Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Nelu Iordache este unul dintre denunţătorii lui pe Dan Voiculescu

Dan Voiculescu a fost denunţat de Nelu Iordache, patronul Romstrade, care ar fi plătit 900.000 de euro sub forma unor contracte de publicitate pentru a nu fi discreditat public prin intermediul trusturilor de presa deţinute de Dan Voiculescu.

Nelu Iordache este arestat la domiciliu, după ce a stat un an şi jumătate în închisoare, fiind acuzat de deturnare de fonduri europene, spălare de bani şi înşelăciune. Iordache l-ar fi denunţat pe Dan Voiculescu la DNA pentru şantaj în urma cu un an. La vremea respectiva, Dan Voiculescu scria pe blog că nu îl cunoaşte şi nu a discutat niciodată cu Nelu Iordache.

Potrivit probelor administrate in noul dosar in care este anchetat Dan Voiculescu, sub pretextul imbunatatirii si mentinerii capitalului de imagine, , in anii 2007, 2008, 2011, 2012, Voiculescu a cerut contracte de publicitate care, in realitate, erau taxe de protectie impotriva denigrarii.

„Ca modalitate de abordare folosita de catre Voiculescu Dan, acesta le-a prezentat denuntatorilor (oameni de afaceri) faptul ca este necesar sa acorde o atentie deosebita sporirii capitalului de imagine al firmelor lor prin intermediul trustului de presa Intact Media si a subliniat ca lipsa promovarii in media a activitatii companiilor lor risca sa aiba efecte dezastruoase din punct de vedere financiar, respectiv, ca orice eveniment referitor la activitatea firmei va fi prezentat intr-un mod negativ exagerat, nu doar sub forma de stiri, ci sub forma de dezbateri televizate, gen talk-show, pe posturile de televiziune Antena 1 sau Antena 3”, mai arata DNA.

Ceilalti doi oameni de afaceri care l-ar fi denuntat pe Dan Voiculescu tot pentru santaj ar fi Octavian Cretu si Nicolae Palfi, actionari ai societatii Romaqua.