Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Minor HOŢ trimis după GRATII pentru că nu a respectat decizia instanţei

A fost descoperit de poliţişti ca fiind autorul a patru furturi în comuna Dăeşti. Minorul G.D.F. – 16 ani, un tânăr infractor din localitate, a fost iniţial propus pentru mandat de arestare preventivă, judecătorii decizând că trebuie să fie anchetat sub control judiciar.
Numai că, minorul a încălcat toate regulile instanţei de judecată, mergând iar la furat chiar la persoanele pe care le mai prădase înainte. Pentru acest lucru, judecătorii au luat hotărârea să revoce măsura controlului judiciar şi să îl aresteze preventiv pentru 30 de zile.
Trebuie menţionat că tânărul G.D.F. a comis primele fapte în perioada iunie – octombrie, iar ultima faptă, cea care l-a trimis după gratii, a comis-o în noaptea de 5 spre 6 noiembrie 2014. „Din probatoriul administrat în cauză până în acest moment a rezultat faptul că: inculpatul minor a încălcat cu rea-credinţă obligaţiile stabilite prin ordonanţa din data de 29.08.2014 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea, respectiv aceea de a nu se apropia de persoana vătămată/membrii familiei persoanei vătămate şi de a nu comunica cu aceştia direct sau indirect, pe nici o cale, în sensul că, în noaptea de 05/06.11.2014, în jurul orei 01.00, inculpatul minor a pătruns în locuinţa persoanelor vătămate sustrăgând suma de 150 de lei, săvârşind astfel cu intenţie o nouă infracţiune de furt calificat pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa. De asemenea inculpatul minor G.F.D. nu a respectat obligaţia de a se prezenta la Postul de Poliţie conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale” – se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea.
CITIŢI ŞI: Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea