Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Medicul cardiolog Petrescu nu poate justifica 480.000 de euro în declarația de avere

BIZAR. Inspectorii ANI au dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Pitești, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de medicul cardiolog Ilie Petrescu.

CLAUDIA STANCIU

[email protected]

Medicii vâlceni au fost luați la purecat. Primul care a picat în plasa inspectorilor ANI a fost șieful Secției Cardiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, Ilie Petrescu, care, se pare, nu poate să- și justifice averea. Potrivit Agenției Naționale de Integritate, Ilie Petrescu are inadvertențe între averea dobândită și veniturile realizate. Astfel s-a găsit o diferență de 484.117 euro, adică 1.857.112 lei, bani pe care Petrescu nu îi poate justifica. ” În perioada 28 februarie 2007 „31 decembrie 2011, Petrescu Ilie a realizat venituri salariale în cuantum de 703.671 lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceea și perioadă au fost în cuantum de 2.560.783 lei, rezultând o diferență nejustificată de 1.857.112 lei (echivalentul a 484.117 euro). Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Pitești, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către PETRESCU ILIE, în perioada exercitării funcției de conducere de șief de secție în cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea” „se arată în comunicatul ANI.

Contactat telefonic, medicul cardiolog Ilie Petrescu nu a dorit să comenteze acuzațiile ce i se aduc, menționând că ” nu are timp de ziariști!” , însă se pare că el a depus un punct de vedere la dosarul de evaluare. Medicul Ilie Petrescu este considerat unul dintre cei mai buni doctori cardiologi pe care-i are Spitalul Județean de Urgență Vâlcea. El s-a făcut remarcat și în politică, activând în anii ’90 la PNȚCD Vâlcea. Mai mult, pentru câteva luni de zile, în perioada 1999 „2000, el a fost și președinte al țărăniștilor din județ.