Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Maria Grapini, ministrul Turismului: „Nu vine turistul la derdelușul nostru”

La o întâlnire din luna iunie 2013 cu mediul de afaceri din județul Hunedoara, Maria Grapini, succesoarea Elenei Udrea la ministerul Turismului, a făcut o declarație halucinantă, pentru care premierul Ponta ar fi trebuit să-i arate ușa de la ieșire. Grapini a spus, referindu-se la continuarea investițiilor de la pârtiile de schi că ” nu o să vină turistul în derdelușul nostru” .

Cu acea ocazie, Maria Grapini și-a prezentat scorțos bilanțul la jumătate de an de mandat, programele lansate pentru încurajarea și dezvoltarea mediului de afaceri și numeroasele corecții aduse la alte programe aflate în derulare. Cel mai fierbinte punct al discuțiilor a fost continuarea lucrărilor de investiții în Valea Jiului. Cei mai mulți participanți la întâlnire au fost proprietari de cabane și pensiuni din stațiunile montane, dar și primari din Valea Jiului. Perspectivele nu sunt deloc îmbucurătoare, cel puțin nu în viitorul apropiat, iar asta din cauza lipsei de fonduri. Despre domeniile schiabile din România, Grapini are o părere nu tocmai bună, comparându-le cu niște derdelușuri. ” Știți câți kilometri de pârtie sunt în țară? 127 de kilometri și sunt 147 de pârtii. Fiecare a vrut derdelușul lui. În momentul în care ai în Austria zeci de kilometri de pârtie și infrastructură, nu o să vină turistul în derdelușul nostru” , a spus Grapini la acea întâlnire.

Despre ” derdelușul” de la Obârșia Lotrului, o informăm pe doamna ministru că are 10 km și are cea mai modernă instalație din estul Europei, beneficiind de tehnologie de ultimă generație. De asemenea, lacul de acumulare de la Vidra din golul Alpin (dacă nu știe ministreasa unde se află, să caute cu GPS-ul), care are 4 ha este unicat în Europa, beneficiind de un sistem performant de control al oxigenului și de reglare a debitului și a adâncimii apei prin satelit. Maria Grapini ar trebui să mai știe că ” derdelușul” de la Obârșie a avut anul trecut o medie de turiști zilnică de 4.500 de persoane, în condițiile în care pârtia era nou apărută, nefiind făcută vreo promovare a ei.