Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Jucării şi rechizite contrafăcute care trebuiau să ajungă la Râmnicu Vâlcea, reţinute în portul din Constanţa

Administratorul unei firme din Râmnicu Vâlcea s-a ales cu dosar penal după ce poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au descoperit că aducea din China jucării şi rechizite contrafăcute.

Marţi, 12 ianuarie 2016, oamenii legii au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea un container plin cu 12.900 de seturi puzzle și 16.000 creioane de scris, iar când le-au controlat au observat că sunt aduse din China şi purtau ilegal semnele unei mărci cunoscute.

Jucăriile şi rechizitele, care dacă ar fi fost originale ar fi costat 650.000 lei, urmau să ajungă la Râmnicu Vâlcea şi vândute de o societate comercială ce aparţine vâlceanului D.J. – de 52 de ani.

„Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanța Sud Agigea, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în municipiul Râmnicu Vâlcea. Administratorul societății comerciale în cauză este cetățeanul român J.D., în vârstă de 52 de ani, cu domiciliul în Râmnicu Vâlcea.

Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate», faptă prevăzută și sancționată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.