Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

IPJ Vâlcea „bombardat” cu plângeri împotriva unui poliţist din Ocnele Mari

INCREDIBIL. Recentele dezvăluiri despre „boacănele” poliţiştilor vâlceni a generat un val de sesizări şi informaţii ce ne sunt trimise pe adresa redacţiei. Aflăm cu stupoare că o parte importantă a oamenilor legii din judeţul Vâlcea au serioase tulburări de comportament, dar mai grav este că încalcă legislaţia cu bună ştiinţă şi abuzează de funcţiile pe care le deţin.

În acest număr de ziar vom aborda cazul unui poliţist de la Ocnele Mari, care pur şi simplu i-a exasperat pe cetăţenii acestui oraş. Ion Popescu, agent şef adjunct al Postului de Poliţie din Ocnele Mari, este acuzat tot mai des de abuz, iar plângerile împotriva sa curg în şir pe adresa Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea. O astfel de plângere a fost făcută de Grigore Glodeanu, un cetăţean din Ocne, care le aduce la cunoştinţă şefilor Poliţiei Vâlcea doar o mică parte din ceea ce face subordonatul lor în oraşul cu pricina. Glodeanu susţine că agentul Popescu este „pe mână” cu o parte din romii din localitate, cărora le acoperă ilegalităţile. O ultimă faptă de acest gen a fost chiar acum câteva săptămâni, când un minor a fost tâlhărit pe stradă de un rom. Părinţii băiatului au depus plângere la poliţie, însă la scurt timp ei au fost „obligaţi” de agentul Ion Popescu să şi-o retragă. „În decursul săptămânii trecute, poliţistul l-a obligat pe numitul Buşe Marius să-şi retragă plângerea pe care o formulase împotriva unei persoane de etnie romă care-l tâlhărise pe fiul său şi-i furase o sumă de bani” – se arată în plângerea formulată la IPJ Vâlcea de către Grigore Glodeanu.

Consum de băuturi alcoolice în postul de poliţie?

O altă faptă extrem de gravă semnalată de cetăţeanul din Ocnele Mari se referă la consumul de băuturi alcoolice chiar în secţia de poliţie. Grigore Glodeanu spune că este de notorietate faptul că agentul şef adjunct Ion Popescu s-a luat la bătaie cu un coleg de-al său, Nicolae Butuc, pentru o femeie, chiar în postul de poliţie. Mai mult, cetăţeanul spune că poliţistul este un „consumator” frecvent de băuturi alcoolice, el desfăşurându-şi de multe ori activitatea sub influenţa aburilor lui Bachus. „Agentul şef Popescu Ion a fost implicat în mai multe scandaluri în timpul serviciului atât cu colegii, cât şi cu cetăţeni ai oraşului Ocnele Mari, fapt relatat de o parte din colegii săi, cât şi de cetăţeni, aflându-se de cele mai multe ori sub influenţa băuturilor alcoolice” – mai spune în plângere Grigore Glodeanu.

politist plangere IPJ

Acuzaţii peste acuzaţii

Acuzaţiile la adresa agentului şef adjunct de la Ocnele Mari nu se opresc aici. Grigore Glodeanu mai spune că poliţistul Ion Popescu foloseşte maşina de serviciu în scopuri personale, iar timp de doi ani consecutiv el a permis, în perioada cât şeful său era în concediu, unui prieten, ce deţine o terasă în apropiere, să se racordeze la reţeaua electrică ilegal, iar costurile au fost suportate luni întregi de Postul de Poliţie Ocnele Mari. „În vara anului 2009, cât şi în vara anului următor, a făcut racordarea la curent electric din postul de poliţie la terasa care se află în apropiere printr-un cablu de cca. 50 de metri lungime. Agentul şef Popescu Ion a folosit în scop propriu, în mod repetat, maşina postului de poliţie pentru a căra materiale de construcţie (saci de nisip) la gospodăria sa aflată pe strada Lunca din Ocnele Mari” – susţine Grigore Glodeanu. Ei bine, aşa cum spuneam, aceasta nu este singura plângere împotriva agentului şef adjunct al Poliţiei Ocnele Mari, Ion Popescu. Pe numele său au mai fost depuse, în decursul acestui an şi a anului trecut, o serie de sesizări la IPJ Vâlcea, majoritatea cetăţenilor acuzându-l de abuz în serviciu. Printre persoanele care au depus plângeri se numără: Gheorghe Obială, Mirela Tâmplaru, Mirabela Trocea. Oamenii aceştia susţin că au fost amendaţi abuziv de poliţist, care astfel a considerat el că trebuie să îşi apere fratele, descoperit că a tăiat lemne ilegal, sau să îşi apere soacra într-un litigiu de proprietate, litigiu ce, în mod normal, se poate rezolva în instanţă. Dar despre toate astea într-un număr viitor, atunci când vom dezvălui şi în ce circumstanţe îşi construieşte agentul Popescu o ditamai casa în Ocnele Mari. Până acum, pare-se, cu părere de rău trebuie să constatăm că nici în acest caz, ca de altfel nici în cazul lui Vintilă de la Călimăneşti sau Popelcă de la Olăneşti, conducerea IPJ Vâlcea nu a luat nicio măsură administrativă.