Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ion Nicolae, zis și Dintele de Aur, lovește din nou: A dat în judecată ALDE și CJ Vâlcea

Deși îl credeam tras pe linia moartă a politicii după ce ALDE Vâlcea i-a retras sprijinul politic, iată că Ion Nicolae, zis și Dintele de Aur, nu se lasă dus cu una cu două. Cu un tupeu incredibil, cel care a trecut pe la mai toate partidele de pe eșicherul politic, l-am numit aici pe Ion Nicolae, a dat în judecată atât ALDE, partidul care i-a retras sprijinul politic, cât și Consiliul Județean Vâlcea pentru faptul că a pierdut mandatul de consilier județean. De asemenea, Dințișorul l-a acționat în judecată și pe cel care i-a luat locul, Gery Bușe.

Nicolae vrea 50.000 de euro de la Bușu

Încă din vara anului trecut, Ion Nicolae, la vremea respectivă vicepreședinte al ALDE Vâlcea a rămas fără postul de consilier județean, organizația retrăgându-i sprijinul politic. Acesta a dat în judecată atât partidul lui Tăriceanu, cât și Consiliul Județean Vâlcea. Ion Nicolae l-a dat în judecată și pe vicepreședintele CJ Vâlcea, Adrian Bușu, căruia i-a cerut daune morale de 50.000 de euro.

”Partidul a fost dat în judecată pentru un abuz pentru că fără niciun fel de motivație, fără respectarea statutului ALDE, mi s-a retras sprijinul politic. În procesul verbaș din data de 18 iunie se specifică că mi s-a retras sprijinul politic, fără să fiu anunțat, încălcându-se statutul, din punctul meu de vedere”, susține Ion Nicolae.

Procesul intentat lui Adrian Bușu a fost respins de către Judecătorie pentru că a fost depus la un alt tip de instanță. ”A fost o decizie luată în cel mai înalt for de conducere al ALDE Vâlcea, nu vreau să intru în polemică cu Nicolae, mi se pare de prost gust”, a comentat Adrian Bușu.

Dumitru Lovin: Tupeu nemărginit din partea lui Nicolae

Președintele ALDE Vâlcea, deputatul Dumitru Lovin consideră că acțiunea în justiție a lui Nicolae este un act disperat al unui om, care a fost dat afară de la toate partidele pe la care s-a perindat. ”Noi am luat deciziile în ceea ce-l privește pe Nicolae în forurile tutelare ale partidului. El negocia pe ascuns cu liberalii. Are un tupeu maxim să se victimizeze acum. Nu a respectat principiile și doctrina partidului nostru și era cât pe aici să ne trădeze, să pierdem majoritatea de la Consiliul Județean Vâlcea”, ne-a declarat Dumitru Lovin.

Dat afară din ALDE, în urma unui articol din VOCEA VÂLCII

În data de 16 iunie 2016, Vocea Vâlcii publica ÎN EXCLUSIVITATE un articol „La Vâlcea, se cumpără consilieri județeni! Nicolae de la ALDE e cel mai curtat”, în care explicam că Ion Nicolae era dispus să defecteze la liberalii lui Buican pentru preţul corect, informaţiile pe surse indicând suma de 100.000 de euro. Cum planurile josnice i-au fost dejucate, şi peste 2 zile, Nicolae a fost dat afară din ALDE, Dintele de Aur s-a gândit probabil să mai recupereze din pagubă, cerându-i în instanţă vicepreşedintelui CJ Vâlcea, Adrian Buşu, suma de 50.000 de euro.

“Sâmbătă, 18 iunie 2016, Biroul Executiv Judeţean al ALDE Vâlcea s-a întrunit într-o şedinţă extraordinară. Cu această ocazie a fost discutată, printre alte puncte de pe ordinea de zi, şi situaţia domnului Ion Nicolae, membru al ALDE Valcea, care în urma alegerilor locale din 5 iunie a obţinut mandatul de consilier judeţean.

S-a ajuns la această situaţie în urma semnalelor apărute în presa locală dar şi a sesizării conducerii ALDE Bucureşti conform cărora, domnul Ion Nicolae ar fi tratat cu alte formaţiuni politice reprezentate în Consiliul Judeţean Vâlcea pentru formarea unei alte majorităţi, încălcând astfel linia de conduită indicată de partid.

După ascultarea punctelor de vedere exprimate de o parte dintre cei prezenţi, printre care şi cel al domnului Ion Nicolae, cu o majoritate zdrobitoare (20 – Pentru, 1 – Împotrivă) s-a luat hotărârea de a i se retrage sprijinul politic domnului Ion Nicolae, această decizie fiind concomitentă cu cea de excludere din partid. Astfel că, domnia sa nu va mai ocupa funcţia de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea din partea formaţiunii ALDE, în conformitate cu dispoziţiile art. 9, lit. (h1) din Legea nr. 393/2004, privitoare la statutul aleşilor locali.

Conducerea Organizaţiei Judeţene Vâlcea a ALDE îşi exprimă regretul pentru luarea acestei decizii, dar intereseul vâlcenilor care ne-au acordat susţinerea în alegerile din 5 iunie 2016 este primordial şi noi înţelegem să nu facem nici un rabat de la îndeplinirea add literam a programului politic prezentat” se arată în comunicatul Alde Vâlcea transmis pe adresa redacţiei.

CITIŢI şi:

La Vâlcea, se cumpără consilieri județeni! Nicolae de ALDE e cel mai curtat

În urma dezvăluirilor făcute de Vocea Vâlcii, Ion Nicolae a fost dat afară de la ALDE