Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Îngrijorător! Tot mai mulți tineri din Râmnic, depistați de jandarmi, cu droguri

Pliculeţul cu „iarbă”, foiţe de ţigară şi o maşină de rulat fac parte din arsenalul de buzunar al multor tineri vâlceni pentru care tutunul obişnuit sau câteva beri nu mai sunt suficiente pentru a se autobinedispune.

O dovedesc cele mai recente capturi ale jandarmilor vâlceni, care într-un interval foarte scurt de timp au reţinut mai mulţi tineri care aveau asupra lor substanţe etnobotanice pe care, după caz, urmau să le consume sau le fumaseră deja.

Tânăr prins cu droguri asupra lui, în zona Ostroveni din Râmnicu Vâlcea

Dacă săptămâna trecută jandarmii vâlceni au descoperit 2 tineri ce dețineau substanțe ilegale asupra lor, duminică, 02 septembrie a.c., a fost rândul unui tânăr de 27 de ani să fie prins de către jandarmi.

Patrula de jandarmi aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza cartierului Ostroveni, l-au observat pe R.A.G. având un comportamanet suspect. Aceștia au procedat la legitimarea și executarea controlului corporal preventiv, ocazie cu care au descoperit asupra tânărului două bile de staniol în care erau introduse resturi vegetale de culoare verzui-maro, ce prezentau un miros înțepător, precum și o rolă de hârtie de culoare maro, având ca scop confecționarea țigaretelor.

Tineri de 16 şi 19 ani, prinşi fumând o ţigare cu substanţe interzise pe stradă

Marţi, 4 septembrie a.c., jandarmii vâlceni au observat, tot în zona Ostroveni, respectiv strada Ion Creangă, doi tineri ce se pregăteau să fumeze o ţigară confecţionată cu substanţe interzise, într-un loc retras. În urma constatării, patrula de jandarmi a procedat la legitimarea şi efectuarea percheziţiei corporale a celor doi tineri de 16, respectiv 19 ani, asupra cărora au fost găsite dispozitive de mărunţit resturile vegetale, o cutie de foiţe pentru confecţionarea ţigărilor, o foiţă de staniol în care se aflau două porţii de muguri, de culoare galben-verzui cu un miros înţepător.

Tuturor tinerilor, depistaţi de jandarmii vâlceni, le-au fost întocmite actele de sesizare conform Legii 143/2000 art.4 „cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri pentru consum propriu, fără drept”. Actele întocmite de jandarmii vâlceni, cât şi substanţele interzise au fost înainte către lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea în vederea continuării cercetărilor.