Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ÎNFIORĂTOR: Șoferul criminal îl sfidează pe preotul din VÂLCEA căruia i-a omorât soția în accident de circulație

Soția acestui preot din localitatea Grădiștea, județul Vâlcea a murit la doar 27 de ani. Te trec fiorii dacă vezi ce s-a întâmplat la mai bine de un an de la înmormântarea femeii. Șoferul criminal, Ionuț Hurezan, îl sfidează pe preotul sfârșit de durere, salutându-l cinic când se întâlnesc pe stradă. După o condamnare în primă instanță la doar un 1 internare într-un centru educativ, Ionuț Hurezan așteaptă verdictul și de la Curtea de Apel Pitești, acolo unde are termen în dosar în data de 31 octombrie 2016.

Condamnare simbolică

Ionuț Hurezan, adolescentul de 17 ani care a provocat accidentul mortal în octombrie 2015 a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar judecătoria Bălcești a decis în martie 2016, după numai 9 ședințe de judecată, că tânărul are nevoie doar de o măsura educativă de internare într-un centru educativ pe perioadă de 1 an, iar victima sa putrezeşte la doi metri sub pământ.

El a fost acuzat de ucidere din culpă, rănire din culpă, fugă de la locul accidentului, conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice.

„Este un golan, a abandonat școala din clasa a VI-a și se ținea numai de prostii. A băut la bar cu unu’ Zorba care abia a ieșit din închisoare, a făcut 7 ani pentru tentativa de omor. S-au dus cu maşina la bar, a condus Zorba care nici el nu are permis şi a omorât-o pe preoteasă”, a spus un profesor, fost coleg de școală cu soțul preotesei.

Durere fără margini

Preoteasa Cătălina Ştefania Popescu, din comuna Grădiştea, judeţul Vâlcea, care a fost ucisă cu maşina de un şofer minor beat și fără permis, a fost condusă pe ultimul drum de peste 500 de oameni.

Soţul tinerei de 27 de ani, preot la biserica din comună, a încercat să slujească la căpătâiul ei alături de ceilalţi 20 de preoţi însă nu a rezistat și a fost scos pe braţe afară din biserică, având nevoie de îngrijiri medicale.

„Doamne te slujesc pe tine cu credinţă de ce, de ce mi-ai luat sufletul meu drag? De ce, Doamne, mi-ai luat soţioara mea frumoasă? De ce, Doamne, mi-ai lăsat copilul fără mamă, de ce?“, striga preotul Florin Popescu, îngenunchiat de durere.

Beat și fără permis, la volanul unui BMW

În toamna anului trecut, în data de 8 octombrie 2015, un caz înfiorător a zguduit Vâlcea. O tânără de 27 de ani, Cătălina Ştefania Popescu, a fost omorâtă de un minor de 17 ani, care s-a urcat la volanul unui BMW deşi el nu deţinea permis de conducere. Femeia, preoteasă în comuna Grădiştea şi angajată a Raiffeisen Bank din oraşul Berbeşti, îşi ducea la grădiniţă fetiţa de trei anişori în momentul în care a fost spulberată de autoturism.

S-a întâmplat pe DN 67 B, la kilometrul 50+200 m, în comuna Grădiştea, când şoferul de 17 ani, Ionuţ Claudiu Hurezan, care conducea autoturismul BMW înmatriculat în Bulgaria, pe fondul lipsei de experienţă, a pierdut controlul volanului, a derapat, a intrat pe sensul opus şi le-a lovit din plin pe Cătălina şi fiica sa.

Ionuţ Claudiu Hurezan a fugit de la locul accidentului, lăsându-le pe cele două victime ale sale prinse între BMW şi o maşină parcată pe marginea drumului, maşină care-i aparţinea Cătălinei şi din care abia coborâse. Femeia a suferit răni grave şi a murit la spital, iar fiica sa a fost rănită uşor.