Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Adevarul

INCREDIBIL: Viitorul şef al DIICOT a vrut să facă un selfie cu IOHANNIS

AdevarulÎntâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi procurorul Daniel Horodniceanu, cel care a fost propus de ministrul Justiţiei pentru conducerea DIICOT, care a avut loc săpătmâna trecută, a avut la final şi un moment penabil pentru un viitor şef Anti Mafia. Conform surselor celor de la HotNews.ro se pare că, după întrevederea cu şeful statutui, Daniel Horodniceanu l-ar fi rugat pe acesta să accepte un selfie… pentru eternitate. Klaus Iohannis l-a refuzta pe procuror, amintindu-i că se află totuşi la o întâlnire oficială.

Procedurile pentru numirea unui nou şef al Anti Mafia, după arestarea Alinei Bica, sunt îb plinăp desfăşurare, preşedintele Iohannis cerând CSM documentele în baza cărora procurorul ieșean a primit aviz pentru numirea la șefia DIICOT. Procurorul Daniel Horodniceanu a fost propus de ministrul Justitiţie, Robert Cazanciuc, după avizul CSM.

Potrivit legii, procurorul-șef al DIICOT este numit de președintele țării, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.