Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

INCREDIBIL: Aparat foto care a rezistat 8 ani în Munții Căpățânii! VEZI AICI ce s-a întâmplat cu cei 4 turişti germani (FOTO)

În urmă cu două luni de zile, un pădurar a descoperit în în punctul Cheile Vultureasa din Munții Căpățânii mai multe echipamente montane şi un aparat de fotografiat.
Aparatul cu care au fost făcute făcute fotografiile este unul scump, iar lucrurile găsite erau sfâșiate, cel mai probabil de animelele sălbatice.
La vremea respectivă, nu exista nicio informație despre ce s-a întâmplat cu cele patru persoane, care apăreau în imaginile de pe aparatul de fotografiat.
Poliția Română a luat legătura cu cea germană pentru a stabili cine sunt bărbații dispăruți.
„În urma investigațiilor efectuate într-o cauză privind dispariția unui cetățean german, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și Poliției Orașului Brezoi prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională și cu sprijinul Poliției Judiciare a Landului Brandenburg au reușit să identifice un bărbat de 59 de ani din Landul Brandenburg, proprietarul bunurilor descoperite în zona muntoasă.
Întrebat de cele întâmplate acesta a relatat că în urmă cu aproximativ 8 ani de zile s-a aflat în România unde a făcut mai multe drumeții, una dintre ele fiind făcută în munții Căpățânii, unde din cauza temperaturilor foarte ridicate și a lipsei apei, situația a devenit amenințătoare, astfel că el și celelalte patru persoane și-au lăsat în urmă toate bunurile.
În final nimeni nu a avut de suferit, toți întorcându-se în Germania.
Bărbatul dorește să mulțumească foarte mult pentru eforturile depuse de toți cei implicații în investigații.
Bunurile descoperite vor ajunge la proprietar prin biroul ofițerilor de legătură internațională”, se arată într-un comunicat al IPJ Vâlcea.

Apel făcut de Salvamont

Salvamont România a făcut în data de 8 aprilie 2020, un apel pentru identificarea a patru turiști care au dispărut în Munții Căpățânii, prin care trece Transalpina.
„Toți cei care pot oferi informații despre persoanele din fotografiile alăturate sunt rugate sa ne contacteze prin Dispeceratul National Salvamont – 0372.12.66.68. Vă mulțumim!”, au scris cei de la Salvamont pe pagina lor de Facebook.
Conform Salvamont România, pe munte au fost descoperite mai multe echipamente montane: cort, sac dormit, rucsac și un aparat foto.
Fotografiile au fost făcute în 2011 și se pare că cel puțin unul dintre ei este cetățean german. În aparatul foto au mai fost găsite fotografii făcute în Berlin în aceeași perioadă.