Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Inconştienţă tot mai mare la volan în Vâlcea: 2 dosare penale pentru conducere fără permis

La data de 21 septembrie a.c., în jurul orei 20.25, poliţiştii au depistat pe H. Constantin, de 31 de ani, în timp ce conducea un autovehicul pe DJ 646-Băbeni, fără a poseda permis de conducere.

La data de 21 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea l-au depistat în jurul orei 11.40, pe G. Cristian, de 49 de ani, din comuna Teslui, jud. Olt în timp ce conducea un autovehicul pe bulevardul Tineretului, din municipiu fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.

Având în vedere probatoriul administrat în cauză, poliţiştii au emis mandat de reţinere pentru 24 de ore faţă de bărbatul de 49 de ani, fiind continuate cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.

În prezent bărbatul este încarcerat în centrul de reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea. Pe întregul parcurs al procesului penal, persoana anchetată beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

În revenire la informaţiile transmise privind evenimentul rutier din data de 20 septembrie a.c., ora 12.25, în care S. Vasile, de 43 de ani, a condus un autovehicul sub influenţa alcoolului(1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat) pe D.J.646-Frânceşti, iar într-o curbă la dreapta a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism din contrasens, vă comunicăm următoarele:

În urma accidentului rutier, a rezultat rănirea uşoară a 4 persoane. În baza probatoriului administrat în cauză, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore faţă de bărbatul de 43 de ani.

În baza propunerii procurorului de caz, bărbatul a fost prezentat instanţei de judecată în vederea arestării preventive.

Magistraţii Judecătoriei Râmnicu Vâlcea au admis cererea procurorului, fiind emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

S. Vasile este în prezent încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce şi pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Pe întregul parcurs al procesului penal, persoana anchetată beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.