Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

IMAGINI APOCALIPTICE în vestul țării: OFICIAL 8 MORȚI și 67 de RĂNIȚI

UPDATE: Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o nouă atenţionare nowcasting Cod galben de furtună, valabilă în cinci judeţe din Transilvania, Banat şi Oltenia. Potrivit meteorologilor, până la ora 20:30, în localităţi din judeţul Vâlcea se vor semnala intensificări de scurtă durată ale vântului, frecvente descărcări electrice, averse de ploaie care vor cumula izolat 15-20 l/mp, izolat grindină de mici dimensiuni.

Bilanţul parţial al efectelor înregistrate în judeţele afectate de fenomenele meteorologice periculoase, până la ora 18,40, indica peste 50 de răniţi, informează IGSU.

De asemenea, în județul Timiș au murit patru oameni, în Arad o persoană, iar la Bistrița două persoane.

În toate judeţele vizate de avertizările meteorologice, echipajele de intervenţie realizează evaluarea preliminară a situaţiei din teren, iar în cazul în care va fi nevoie vor interveni în sprijinul cetăţenilor şi administraţiei publice locale.

Totodată, din ordinul inspectorului general al IGSU, echipaje operative din judeţele care nu se află sub incidenţa codurilor de vreme rea, sunt pregătite pentru dislocarea în sprijinul comunităţilor afectate şi forţelor de intervenţie.