Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva Vocea Valcii

HOŢI de lemne, prinşi în FLAGRANT la FĂUREŞTI

foto arhiva Vocea ValciiSărăcia îi îndeamnă pe foarte mulţi vâlceni din sudul judeţului să se transforme în infractori. Furturile sunt la ordinea zi în localităţile din sudul judeţului Vâlcea şi tocmai de aceea oamenii legii sunt vigilenţi.

Astfel se face că nu mai departe de zilele trecute, jandarmii vâlceni au prins în flagrant şase bărbaţi, care tocmai ce tăiaseră 6,18 mc material lemnos specia gârniţă şi fag, în valoare de 2277,95 lei, pe care o încărcaseră în 4 atelaje hipo. Infracţiunile au fost comise pe raza localităţii Făureşti, judeţul Vâlcea, iar hoţii au recunoscut că se pregăteau să transporte lemnele pentru a le comercializa.

„Prejudiciul creat a fost recuperat în totalitate şi predat reprezentanţilor ocolului silvic Bălceşti, iar celor şase le-au fost întocmite acte de constatare pentru comiterea infracţiunilor prevăzute de art. 367, alin 1, C.P.,,iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup”, art. 107 alin.1 din Legea 46/2008 Codul Silvic, ,,tăierea , fără drept de arbori din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră indiferent de forma de proprietate” , art. 109 alin.1 din Legea 46/2008 Codul Silvic. Actele de constatare întocmite au fost înaintate lucrătorilor din cadrul Poliţiei Bălceşti pentru continuarea cercetărilor” – se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Vâlcea.