Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

HIDROELECTRICA DIN NOU ÎN INSOLVENŢĂ

Gabriel Dumitraşcu, propus ca administrator special la Hidroelectrica

Vineri, la orele 15.00, va avea loc Adunarea Generala a Actionarilor de la Hidroelectrica, convocată de administratorul judiciar, Remus Borza. Cu această ocazie, va fi numit noul administrator special al companiei în persoana lui Gabriel Dumitrascu, fost şef al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), actual director în cadrul Departamentului pentru Energie. În calitate de administrator special, va reprezenta statul, ca acţionar majoritar, în cadrul procesului de insolvenţă a companiei.

În urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, Hidroelectrica s-a întors exact la situaţia în care se afla pe 25 iunie 2013, adică în insolvenţă. Astfel, în mod automat, Remus Borza a revenit la Hidroelectrica în calitate de administrator judiciar, iar consiliul de supraveghere a fost dizolvat. Problema era în privinţa administratorului special, deoarece în perioada insolvenţei, funcţia o deţinea Ioan Mihailă. Acesta se afla în arest, fiind inculpat în cazul mitei de 1,4 milioane de euro de la Hidroelectrica.

Remus Borza a mai spus că ar putea face schimbări şi la nivelul directorilor deoarece a găsit o situaţie dezastruoasă la Hidroelectrica. De când a ieşit din insolvenţă, Hidroelectrica nu mai reuşeşte să vândă energie pe bursă, neavând o strategie eficientă în acest sens. Hidroelectrica iese de două ori pe lună cu mai multe pachete, însă la preţuri care nu sunt în concordanţă cu cererea din acele momente. În aceste condiţii, Remus Borza a decis ca de acum înainte, Hidroelectrica să scoată pachete de energie pe bursă mult mai des.