Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

HAOS ÎN PRIMĂRIA BUJORENI

DISPUTE. Acuzații, jigniri și urlete în șiedința de Consiliu Local de la Bujoreni de vineri, 28 iunie a.c. Consilierii locali au decis să convoace o întâlnire extraordinară, pentru că primarul Alexandru Roșu evita să facă acest lucru, din motive șitiute doar de el. Ședința s-a dovedit a fi una cu scântei, iar problemele comunei au fost ignorate, pentru că întâlnirea s-a transformat într-un meci între primar și secretarul comunei. Dacă secretarul Gheorghe Petrescu a amenințat că va face dezvăluiri incendiare referitoare la ilegalitățile primarului, edilul din Bujoreni l-a acuzat pe acesta că nu- și face bine treaba și lipsește de la serviciu fără a- și motiva absențele. Pe de altă parte, consilierii locali au sărit la gâtul viceprimarului PNL Dragoș Gigel Cîrstoiu, menționând că, la următoarea șiedință, îi vor cere demisia.  

Supărați că executivul Primăriei Bujoreni a întârziat să convoace șiedința de Consiliu Local, ale și locali au decis să ia măsuri, întrunind o șiedință extraordinară. Ei l-au acuzat pe primar că vrea să dizolve Consiliul Local, pentru ca, mai apoi, să- și facă jocurile în primărie. Numai că, în final, consilierii au fost nevoiți să asiste la un adevărat circ între secretarul primăriei, Gheorghe Petrescu, și primarul PSD Alexandru Roșu. Este bine cunoscut faptul că cei doi nu se mai înghit de foarte mult timp, între ei existând un conflict mai vechi care se lasă de fiecare dată cu jigniri, amenințări și urlete.

Război deschis între primar și secretarul ” bătăuș”

Așa s-a întâmplat și la ultima șiedință a Consiliului Local Bujoreni, secretarul Gheorghe Petrescu susținând că, în curând, se va adresa organelor penale pentru a dezvălui unele ilegalități comise de primarul Roșu. ” De ce este supărat domnul primar, l-ați întrebat? Că nu vreau să-i semnez adeverințele false și certificatele de atestare fiscală pe care le dă ?! Trebuie să scoatem în evidență aceste lucruri și să șitie lumea ce se întâmplă aici. O să vă pun la dispoziție cereri false, că nu se mai poate ” „a spus secretarul Gheorghe Petrescu.

Sigur, dacă ceea ce spune secretarul este adevărat, atunci și el poate fi acuzat de tăinuire. În ultimii doi ani, Gheorghe Petrescu putea foarte ușor să depună mărturie împotriva șiefului său, dacă avea probe. Însă, el a ales să tacă, pentru că i-a fost teamă ca nu cumva primarul Roșu să-l sancționeze administrativ. De ce? Pentru că, așa cum informam la vremea respectivă, în anul 2011 secretarul Gheorghe Petrescu l-a luat la bătaie pe unul din colegii săi din Primăria Bujoreni, umplându-l de sânge chiar pe holurile instituției. De atunci și până acum, edilul Alexandru Roșu nu a luat nicio măsură administrativă împotriva secretarului, de și o putea face. Acum însă au trecut deja doi ani, iar primarul nu-l mai poate sancționa pe Petrescu și, tocmai de aceea, acesta din urmă și-a lua, din nou, ” lumea-n cap” . ” Vreau să vă spun că în această primărie se face numai ce vrea domnul secretar. Absentează și nu spune unde se duce, pleacă nu spuneEu sunt nimeniEu vă spun că nu voi înțelege niciodată această atitudine. În primărie sunt numai bisericuțe, bârfe și discuții pe la colțuri. Nu mi-au plăcut și nu îmi plac lucrurile acestea. Eu sunt primarul și eu ar trebui să șitiu ce face” „a mărturisit primarul localității Bujoreni, Alexandru Roșu.

Consilierii cer demisia viceprimarului Cârstoiu

Consilierii locali au asistat cu uimire la conflictul dintre primar și secretarul comunei. Ei au cerut să înceteze odată pentru totdeauna acest război și să se pună accent mai mult pe problemele oamenilor din Bujoreni. Tocmai de aceea, ei au ridicat problema viceprimarului PNL, Gigel Dragoș Cîrstoiu, care, spun consilierii, nu- și îndeplinește atribuțiile din fișa postului. ” De ce domnul vice, gospodarul acestei localități nu umblă prin comună, pe unde sunt lucrări să verifice cum se execută. Așa ar trebui să stea un viceprimar, ca un inginer „șef într-o întreprindere, nu toată ziua prin birou. Am 50 de ani de muncă și șitiu că ar trebui să stea pe șiantier. Domnule primar, ce faceți cu domnul vice și ce atribuții are” „a spus învățătorul Vasile Enache, consilier local PPDD.

La rândul său, consilierul PDL, Gheorghe Gângu, a cerut ca la următoarea șiedință a Consiliului Local să fie prezentată activitatea viceprimarului Cîrstoiu, menționând că el va promova un proiect de hotărâre de schimbare a liberalului din funcție. ” Nu avem un raport al viceprimarului. Toți consilierii se plâng că dumnealui nu merge în teritoriu, nu merge printre oameni. Ce atribuții are el, de fapt? Vă rugăm frumos să ne arătați și nouă fișa postului său și să ne spuneți câte dintre atribuții și le-a dus la îndeplinire. El trebuia să vină să ne informeze asupra activității sale și să ne aducă la cunoștință în Consiliu Local. Primarul este managerul, iar administratorul ar trebui să fie viceprimarul, dar pe el nimeni nu-l vede prin comună. Poate ar trebui să îi schimbați pantofii de lacsă poată umbla. Părerea mea este că ar fi cazul să discutăm de schimbarea sa. Mare parte din consilieri vor cere acest lucru, iar la viitoarea șiedință a Consiliului Local va exista un proiect de hotărâre de revocare a dumnealui din funcție. Este numit politic, nu a dat concurs pe post și tot politic poate fi și schimbat. Este alesul nostru și ar trebui să își facă treaba printre oameni, dar nu o faceCum a fost votat, tot așa trebuie și demis” „a spus consilierul local Gheorghe Gângu.

În final, nu putem să nu menționăm că viceprimarul liberal Dragoș Gigel Cârstoiu, imediat după ce redactorii Vocea Vâlcii au plecat din Primăria Bujoreni, a început să-i amenințe pe consilierii locali care s-au ridicat împotriva sa, susținând ” că-i va aranja” . Dubios comportament pentru un viceprimar de localitate, care, după ce că e certat cu legea, mai și epatează.

CLAUDIA STANCIU