Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Gregorian Bivolaru, liderul MISA, a ajuns în România

Gregorian Bivolaru, liderul MISA, a fost extrădat în România. Imediat după ce a ajuns pe plaiuri româneşti, Guru Bivolaru a fost încarcerat la Centrul de Arest Preventiv al Poliţiei Capitalei.

Guru Bivolaru care se afla în Franţa din luna februarie, fiind plasat în arest preventiv în penitenciarul din Fresnes, este condamnat definitiv la şase ani de închisoare cu executare pentru act sexual cu un minor. Bivolaru, în vârstă de 63 de ani, a figurat ani de zile pe lista Agenţiei poliţiei europene (Europol), printre cei mai căutaţi infractori, alături de persoane precum Salah Abdeslam, dat în urmărire pentru implicare în atacurile teroriste comise la Paris în noiembrie 2015.

„În urma cooperării poliţieneşti internaţionale cu autorităţile judiciare din Franţa, la data de 22 iulie, poliţiştii din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – I.G.P.R. au efectuat o misiune de preluare, sub escortă, a unui bărbat de 64 de ani, pe numele căruia este emis un mandat de executare a pedepsei pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu minor. Acesta a fost introdus într-un Centru de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Române. Acţiunea a beneficiat de sprijinul celorlalte agenţii de aplicare a legii, cu competenţe în domeniu”, se anunţă într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Gregorian Bivolaru, fondatorul Misa, a fost adus în România, unde are de ispăşit o pedeapsă de 6 ani de închisoare, după ce a fost condamnat în absență în 2013 pentru agresiune sexuală asupra unei minore.

Magistrații francezi au decis săptămâna trecută că liderul spiritual al MISA poate fi extrădat în România, potrivit Biroului de presă al Ministerului român al Afacerilor Interne. Extrădarea lui Gregorian Bivolaru a fost amânată, anterior, de şase ori.