Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii/Facebook

GICUŢU DEACONEASA: Arhitectul SINUCIGAŞ cumpăra terenuri pentru GREII din PDL

foto Vocea Valcii/Facebook

Sinuciderea arhitectului Mihail Prădatu, cel care a proiectat pârtia de schi de la Obârşia Lotrului, judeţul Vâlcea, este în continuare învăluită în mister. După dezvăluirile făcute în premieră de VOCEA VÂLCII, primul care a reacţionat este fostul şef al Ocolului Silvic Voineasa, Gicuţu Deaconeasa, cel care a fost condamnat de Tribunalul Vâlcea pentru fapte de corupţie.

Într-un alt dosar, care priveşte tot de infracţiuni de corupţie, Gicuţu Deaconeasa şi Gheorghe Basarabă au fost condamnaţi în primă instanţă la 10, respectiv 9 ani de puşcărie.

Prin intermediul unui drept la replică, Gicuţu Deaconeasa susţine că nu el i-a vândut terenuri lui Prădatu, ci Basarabă şi că arhitectul sinucigaş era, de fapt, un paravan pentru importanţi lideri politici din Vâlcea.

Drept la replică Ing. Deaconeasa Gheorghe

Referitor la afirmaţiile neadevărate prezentate de ziarul dvs., conform cărora, aş fi avut afaceri sau i-aş fi vândut un teren lui Prădatu Mihai, arhitect, vă precizez următoarele:

• Nu i-am vândut niciodată vreun teren d-lui arhitect Prădatu Mihai, nici la Pârtia de ski şi nici în apropierea ei.

• Nu am avut afaceri cu acest domn arhitect, decât o relaţie de prietenie.

• Ar trebui să tremure şi să răspundă cei care l-au băgat la înaintare cu firma ASPRO să facă ilegalităţi în numele lor şi se ştiu ei care sunt, din perioada 2010-2011.

• Terenuri a achiziţionat direct de la Basarabă Mircea şi de la proprietarii din PURU pentru ANUMITE OFICIALITĂŢI DIN PDL.

• Firma ASPRO S.R.L, reprezentată de Prădatu Mihai, este cea care a făcut studiul de fezabilitate al Pârtiei de ski Voineasa, iar potrivit Raportului Corpului de Control nr. 4253 din 23.07.2014, precum şi a Raportului Curţii de Conturi nu se justifică anumite sume colosale, de care dl. arhitect Mihai Prădatu, nu avea cunoştinţă:

„…Primăria Comunei Voineasa a angajat cheltuieli cu 13.264.860, 18 RON (cu T.V.A.) mai mari decât valoarea indicatorilor tehnico-eonomici aprobaţi prin Avizul nr. 3/2011 emis de către Ministerul Dezvoltării Regionale a Turismului.”

Păcat de acest om, un om deosebit şi un caracter rar.

Dumnezeu să-l ierte!