Acasă Dezvăluiri GARDIAN de penitenciar, prins în timp ce lua MITĂ de la un...

GARDIAN de penitenciar, prins în timp ce lua MITĂ de la un VÂLCEAN

Un agent şef principal de penitenciar din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu a fost arestat joi, 28 aprilie a.c., în timp ce lua mită de la Sărsan Toma Dacian (din Cernişoara, judeţul Vâlcea), pentru a obţine o învoire în perioada Paştelui a lui Mutu Dumitru Dan, deţinut la Penitenciarul Târgu Jiu.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a celor trei. Dăianu Ioan Daniel este acuzat de luare de mită, iar vâlceanul Sărsan Toma Dacian şi Mutu Dumitru Dan sunt acuzaţi de dare de mită.

„În luna aprilie 2016, agentul şef principal de penitenciar Dăianu Ioan Daniel, din cadrul Penitenciarului Tg. Jiu, a pretins suma de aproximativ 1000 euro de la Mutu Dumitru Dan şi Sărsan Toma Dacian, în schimbul acordării ajutorului pentru a asigura obţinerea unei învoiri în perioada sărbătorilor pascale din anul 2016, pentru Mutu Dumitru Dan (deţinut în Penitenciarul Tg.Jiu în executarea unei pedepse privative de libertate în regim semideschis), aceştia convenind ca suma respectivă să fie remisă prin intermediul lui Sărsan Toma Dacian.

La data de 28 aprilie 2016, inculpatul Sărsan Toma Dacian s-a întâlnit cu Dăianu Ioan Daniel în Parcul Coloanei Infinitului din mun. Tg.Jiu şi i-a remis acestuia suma de 500 de euro şi 2 sticle de whisky marca Ballantines, pentru faptul că a facilitat acordarea recompensei privind învoirea deţinutului Mutu Dumitru Dan.

În același context, la data de 28 aprilie 2016, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului Dăianu Ioan Daniel fiind găsită suma de 500 de euro şi cele 2 sticle de whisky.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi aciuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În cauză, procurorii au colaborat cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticoruţie şi IPJ Vâlcea şi au beneficiat de suportul tehnic-operativ al Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt, şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare” se arată în referatul cu propunerea de arestare preventivă al Parchetului de pe lângă tribunalul Vâlcea.

În cursul acestei zile, aceştia urmează să fie prezentaţi Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.