Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO – VIDEO: RÂMNICU VÂLCEA, paralizat de gunoaie!

Locurile special amenajate pentru ridicarea gunoiului din municipiul Râmnicu Vâlcea arată ca adevărate focare de infecție. De mai bine de 48 de ore, gunoiul nu a mai fost ridicat de firma Romprest, cea care a câștigat licitația pentru salubrizare în municipiu, iar mașinile de gunoi ale firmei stau la coadă la stația de sortare din Râureni pentru că nu mai pot depozita acolo gunoiul.

Motivul îl reprezintă o nouă amendă a Gărzii de Mediu Vâlcea pentru firma Romprest, care, la aproape 1 an de când a câștigat licitația pentru salubrizarea municipiului Râmnicu Vâlcea, nu îndeplinește toate condițiile cerute.

Astfel, firma Romprest a primit o amendă de 60.000 de lei de la Garda de Mediua Vâlcea pentru nerespectarea condițiilor din autorizația de mediu. De asemenea, Romprest se află în imposibilitatea de a mai depozita gunoiul la stația de sortare de la Râureni deoarece Garda de Mediu a impus ca stația să fie adusă la starea inițială, adică să dispară tot gunoiul de acolo, aceasta fiind o deponie pentru deșeuri vegetale.

În aceste condiții, mașinile Romprest stau aliniate în fața stației de sortare de la Râureni, în timp ce gunoiul râmnicenilor nu mai este ridicat de nimeni. Am făcut un scurt periplu prin municipiu, iar ceea ce am văzut ne-a îngrozit: maldăre de gunoaie neridicate, aruncate de miri pe unde și un miros pestilențial.

Culmea ironiei, nici gunoiul de la instituțiile publice nu a fost ridicat, mai ales cel de la Agenția Județeană pentru Protecția Mediului Vâlcea.