Acasă Dezvăluiri FOTO/VIDEO. Peste 4 tone de pește, printre care și sturion, confiscate de...

FOTO/VIDEO. Peste 4 tone de pește, printre care și sturion, confiscate de polițiștii vâlceni

Ieri, 01 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au depistat în municipiul Râmnicu Vâlcea 2 bărbați din comuna Ionești, care transportau ilegal pește.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că, în autoutilitară se afla o cantitate de 4 tone de pește speciile nisetru (sturion de Dunăre – n.r.), crap, somn, șalău, chefal, plătică și mreană, în valoare de aproximativ de 100.000 de lei, pentru care aceștia nu dețineau acte de proveniență și de transport.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește și pescuitul, deținerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

Totodată, activitatea a beneficiat și de sprijinul reprezentanților D.S.V.S.A. Vâlcea, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 3.600 de lei, pentru nerespectarea prevederilor H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

De asemenea, a fost dispusă în vederea continuării cercetărilor confiscarea întregii cantității de pește și autoutilitara folosită la comiterea infracțiunilor.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.