Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: Un deţinut al Peniteciarului Colibaşi a evadat

A fost trimis la muncă în exteriorul Peniteciarului Colibaşi, însă luni, 20 aprilie 2015, în jurul orei 10.00, a reuşit să fugă. Este vorba despre un condamnat, Ionuţ Gilbert Militaru, de 23 de ani, ce are domiciliul în localitatea Băiculești, sat Mănicești, judeţul Argeș. Bărbatul era condamnat definitiv la 6 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. El muncea în această perioadă în exterior, la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini, Mioveni.
Acum, Poliţia a intrat în alertă, iar echipe de căutare de la Penitenciarul Colibaşi au fost trimise în teren. „În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces– posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie Argeș şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeș. De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative, care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului” – se arată într-un comunicat al Penitenciarului Colibaşi.
Autorităţile îi îndeamnă pe cetăţenii care au informaţii despre deţinut să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sune la 112. De asemenea, puteţi contacta Penitenciarul Colibași tel. (0248) 260000 sau inspector de penitenciare Mihaela STANCIU, purtător de cuvânt al Penitenciarului Colibaşi, telefon: 0248/260000, 0744325742, e-mail: purtator.pcolibasi @yahoo.com.

Semnalmentele bărbatului:

Înălţimea (cm): 168
Tipul frunţii: lată
Tipul nasului: drept
Tipul ochilor: căprui
Tipul gurii: mică
Tipul bărbiei: normală
Tipul urechilor: mici d. i.
Tipul feţei: ovală deschis
Tipul părului: negru întins
Tipul sprâncenelor: arcuite
Tipul bărbii: Barbișon (medie)
Tipul mustăţii: mică
Tipul corpolenţei: mică
Semne particulare: Cicatrice obraz drept , tatuaj braţe.