Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: Poliţiştii au dat „iama” în contrabandişti! Capturi mari de ţigarete!

Oamenii legii au prin în flagrant în această dimineaţă de marţi, 16 iunie 2015, un contrabandist de ţigări, care transporta cu un autoturism aproape 100.000 de ţigarete.

Omul a fost prins pe DN 2, la intrarea în municipiul Suceava, contrabandistul fiind un bărbat, de 26 de ani, din comuna Muşeniţa, care transporta în portbagajul şi pe bancheta din spate a autoturismului 99.780 de ţigarete netimbrate, provenite din ţări extracomunitare.

„Ţigările, în valoare de aproximativ 65.000 de lei, au fost ridicate, iar autoturismul folosit la transportul ţigaretelor, în valoare de 4.000 de euro, a fost indisponibilizat. Pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă” – susţin poliţiştii.

De asemenea, cu o zi înainte, în data de 14 iunie a.c., poliţiştii de la Posturile de Poliţie Brodina, Ulma şi Straja, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, au mai prins un contrabandist pe DJ 209G Brodina. Bărbatul de 64 de ani, cetăţean român cu domiciliul în Ucraina, era însoţit de o femeie, de 43 de ani din oraşul Siret, iar în urma controlului, s-a stabilit că el avea în locuri special amenajate în portbagajul maşinii, acolo unde ascundea 17.400 de țigarete fără banderole fiscale, în valoare de aproximativ 8.700 de lei.

„Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării ţigaretele de contrabandă şi au dispus indisponibilizarea autoturismului folosit în activitatea infracţională. Cercetările sunt continuate față de cei doi, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravată” – mai spun poliţiştii.