Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fostul şi actualul primar de la Laloşu sunt la cuţite: „Ion Toma m-a strâns de gât şi a instigat un prieten să mă bată”

Nicu Constantin spune că primăria pe care o conduce e obligată să plătească bani mulţi pentru lucrări care nu au fost făcute

Scandalul este în toi la Primăria Laloşu. Actualul şi fostul primar sunt la cuţite şi, cel mai probabil, se vor duela şi în faţa instanţei. Pedelistul Nicu Constantin spune că primăria pe care o conduce este obligată să plătească bani mulţi pentru lucrări care nu au fost realizate: „Instanţa, mai precis Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, prin Curtea de Apel Bucureşti a emis o hotărâre definitivă şi irevocabilă în luna septembrie 2011 prin care unele contracte erau anulate. În noiembrie, fără să se ţină cont de această decizie, fostul primar, Ion Toma, s-a dus în instanţă şi a fost emisă o hotărâre de obligare a primăriei către plată. E ilogic, cum să obligi la plată nişte contracte care fuseseră anulate cu două luni în urmă? Fostul primar nu a adus la cunoştinţa judecătorilor decizia ANRMAP. Să vă spun despre ce lucrări este vorba, lucrări pe care trebuie să le plătim dar care nu au fost făcute. La sediul primăriei, conform contractului de lucrări trebuia să se facă o fosă septică, un puţ forat şi clădirea centralei termice. Nimic nu s-a făcut. Trebuie să existe o notă de renunţate şi din câte ştiu eu trebuia făcut altceva în loc. În plus, suma a fost suplimentată de la 10 miliarde la 13 miliarde. Mă repet, fosa septică nu există, puțul forat nu există, se poate vedea la fața locului, nu sunt nebun. La clădirea centralei s-au folosit de două garduri de la un saivan, au mai făcut ei două, au pus un acoperiş deasupra şi aşa au rezolvat problema. I-au spus clădirea centralei. În plus, au aşezat-o la o distanţă de peste 50 de metri în aşa fel încât agentul termic se pierde în proporţie de peste 50%. Să nu vă mai spun că s-au făcut lucrări în valoare de 20 de miliarde la şcoala din Laloşu, eludându-se legea. S-a împărţit suma în aşa fel încât să nu se mai facă licitaţie şi au fost anulate cele trei acte adiţionale existente, însumate înseamnă 8 miliarde. Urmează să fiu executat silit pentru această sumă în urma unor acte adiţionale anulate.”

„Prietenul fostului primar a sărit cu fundul pe maşina primăriei”

Mai mult decât atât, Nicu Constantin spune că întâlnirile sale cu fostul primar se termină cu grave incidente: „În momentul în care ne întâlnim, mă înjură şi strigă că sunt un nenorocit. M-a şi strâns de gât. Altă dată a instigat un prieten de-al lui care m-a luat la pumni. În plus, tot prietenul primarului a sărit cu fundul pe maşina primăriei, a strâmbat capota. Are 10 procese pe care le are deschise de fostul primar, niciunul deschise de mine, doar de Curtea de Conturi. Am făcut plângere numai pentru lovirea mea şi pentru distrugerea de bunuri dar este blocată de 9 luni la Parchet” – susţine primarul.

„50% din oamenii din Laloşu nu au fost în Râmnicu Vâlcea”

Edilul din comuna vâlceană explică de ce există intenţia ca localitatea să „treacă” în judeţul Olt în urma unui referendum: „Nu era vorba despre un referendum, era vorba despre consultarea cetăţenilor în vederea organizării unui referendum pentru o dorinţă comună, eu sunt de acord cu dorinţa cetăţenilor de a fi daţi de judeţul Olt cu care avem două graniţe, suntem mult mai aproape de acest judeţ. Hai să vă dau un exemplu clar, mă bazez pe statistică. 50% din cetăţenii comunei nu au fost nici măcar pentru un minut în Râmnicu Vâlcea. 20% au venit sporadic în reşedinţa de judeţ, pentru diverse treburi obligatorii, la un cabinet medical, pentru o pensionare sau pentru altceva asemănător. Numai 30% din locuitorii de la noi cunosc Râmnicu Vâlcea. Spre comparaţie, la Dolj, mai exact la Craiova, sau Oltul cu Balşul, acolo merg 90% dintre oamenii din Laloşu, asta spune multe, nu?”