Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Firma PRIMARULUI Gigi Matei, DELAPIDATĂ de un angajat

L-a prădat pe primar cu peste 200 de milioane de lei vechi. Este vorba despre un fost angajat al firmei Edion SRL, Alexandru Constantin Pletea, care a fost trimis în judecată pentru delapidarea firmei primarului interimar al Râmnicului, Ion Gigi Matei. Sigur, trebuie să menţionăm că acum societatea Edion SRL este condusă de soţia acestuia, Edit Matei, însă în momentul în care a fost săvârşită fapta de delapidare de către fostul angajat, primarul Matei era la conducerea firmei.
Aşadar, în perioada iunie – noiembrie 2008, Alexandru Constantin Pletea – agent de vânzări la firma SC Edion SRL, a încasat bani pe diferite facturi de la mai mulţi parteneri de afaceri ai firmei Edion, bani pe care nu i-a predat la casieria societăţii, ci i-a băgat în propriul buzunar şi i-a folosit în scopuri personale. Ba mai mult, angajatul a mers la depozitul Edion, de unde a luat diferite produse, motivând faptul că trebuie livrate urgent. Numai că, el nu le-a livrat către nicio altă firmă, ci le-a folosit, de asemenea, în scopuri personale.

Dat pe mâna justiţiei

Când a descoperit delapidarea, Ion Gigi Matei avea deja o gaură în bugetul firmei de 23.603 lei (peste 230 de milioane lei vechi). El a depus atunci o plângere penală împotriva lui Alexandru Constantin Pletea, acuzându-l de comiterea infracţiunilor de delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Cercetările au durat destul de mult, dosarul trecând la Poliţia Vâlcea şi la Parchet până în luna octombrie a anului 2014, atunci când procurorii au decis să-l trimită în judecată pe Alexandru Constantin Pletea, pe rolul instanţei de judecată a Judecătoriei Râmnicu Vâlcea. Partea civilă în proces este societatea Edion, reprezentată acum de soţia primarului interimar al Râmnicului, iar primul termen a avut loc miercuri, 11 februarie 2015.