Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Familia Orădan face legea in Drăgășani

IMPOSTURĂ. În evidențele Casei de Pensii Vâlcea sunt 26.071 de pensionari pe caz de boală. În top conduc afecțiunile psihice, invocate de aproximativ un sfert din persoanele pensionate din acest motiv. Sunt toate aceste pensionări justificate? Se vorbește de adevărate rețele de ” facilitatori” ale pensionărilor anticipate, evident, contra cost. Anul trecut, un control al Curții de Conturi Vâlcea a evidențiat că secțiile de psihiatrie sunt pline cu bolnavi închipuiți în căutarea unei pensionări anticipate care încarcă nejustificat bugetul Sănătății, cei mai mulți bolnavi provenind din Spitalele Drăgășani și Horezu. Medicul psihiatru Cristina Florentina Orădan, de la Drăgășani, este foarte cunoscută în zona de sud a județului pentru că, datorită parafei pusă de ea, sute de oameni s-au pensionat cu afecțiuni psihice.  

Medicul Cristian Orădan face internări pe bandă rulantă

În secția de psihiatrie păstorită de medicul Orădan are loc zilnic un adevărat jaf pentru banul public. Statul cheltuiește miliarde de lei pentru tot felul de rețete gratuite și compensate eliberate aiurea. Cum se face că există localități unde 80% din populație este bolnavă cu ” capul” și necesită tratament foarte scump și compensat? La această întrebare ar trebui să răspundă doctorița descurcăreață, însă ea nu prea este de găsit, când vine vorba de dat explicații. Se vorbește, prin spital, că atunci când este căutată de organe de control sau creditori, ea dispare de la cabinet până când oamenii se satură s-o mai aștepte. Medicul Orădan este de mult timp în vizorul CAS Vâlcea, care s-a săturat să mai accepte internările și rețetele care au parafa ei. ” La Drăgășani, la psihiatrie, toată secția este full. Sare de 100%. Spitalul ne raportează internările lunare și la secția de psihiatrie, indicele de utilizare a paturilor depășește 100%. Toată lumea primește rețete compensate și gratuite pe programul de psihiatrie, fără discuție. Doamna doctor Orădan este lider în topul prescriptorilor de rețete compensate și gratuite în evidența CAS Vâlcea. S-au făcut verificări amănunțite, am mers până la nivel de pacient. În luna mai 2012 a fost ultimul control la spitalul Drăgășani, iar doctoriței Orădan i-a fost imputată suma de 1.570 lei, reprezentând contravaloarea medicamentelor din rețete medicale eliberate în ambulatoriu, neconforme cu legea. Ea a fost exclusă în perioada 1 noiembrie 2010 „1 noiembrie 2011 din contractul cu Casa și i-a fost reziliat contractul cu CAS Vâlcea, tot în urma unui control efectuat în octombrie 2010” „ne-a declarat Alin Voiculeț, directorul CAS Vâlcea.

Pacienții de la psihiatrie, folosiți la treburile casnice

Doctorița Orădan are soluții și pentru faptul că la psihiatrie la Drăgășani, bolnavii stau câte doi în pat. Pe unii dintre ei, cel mai puțin recalcitranți, îi folosește la treburile din gospodăria proprie. ” Face ce o taie capul. Folosește bolnavii după bunul ei plac. Pacienții care sunt mai pașnici îi folosește la treburile casnice sau pe post de bonă pentru unul dintre copiii ei” „ni s-a plâns un fost pacient.

Lumea medicală din Drăgășani cunoaște aceste amănunte, însă, despre peripețiile doctoriței, se vorbește în șioaptă. Cică are pile mari la Vâlcea și în  politicul autohton. Directorul spitalului din Drăgășani, Gheorghe Tănase, ridică din umeri când este întrebat de numărul mare de internări: ” Asta este! Dacă sunt mulți decompensați, ce să facem? Trebuie să-i internăm. Nu am primit reclamații împotriva dumneaei” . Nu aceea și părere o au însă colegi de-ai doamnei doctor, care sunt nemulțumiți că banii contractați de la CAS se duc pe secția Psihiatrie, celelalte secții rămânând practic fără finanțare. ” Au fost multe controale de la CASȘtiu cei de la Casă, șitie și directorul, dar sunt colegi, zice că s-au certat cu ea de nenumărate ori. Are relații la CAS. De fiecare dată când se anunță vreun control, ea șitie dinainte și, de multe ori, pleacă în concediu. Cei din conducerea spitalului închid ochii, pentru că datorită numărului mare de internări, crește și coeficientul spitalului” „ne-a declarat sursa noastră.

Doctorița șiarlatancă

O altă îndeletnicire a doctoriței Orădan este de a cumpăra diverse obiecte, pe care, apoi, uită să le plătească. Bieții oameni care au avut încredere în ea umblă cu lunile pe la u șile cabinetului pentru a- și recupera banii. Iată un fragment dintr-o scrisoare venită la redacție, din partea unui tânăr, escrocat de ” distinsa” doctoriță. ” Doctorul Orădan Dorin și soția sa Orădan Cristina Florentina m-au înșelat cu suma de 2.000 Euro. Le-am vândut haine de blană de nurcă, o icoană și un inel cu diamante. Ei mi-au dat doar suma de 300 euro, urmând ca restul să-l primesc în rate. Mereu merg după bani și aceștia îmi spun să nu îi mai deranjez că mă dau în judecată pentru hărțuire, că ei dețin controlul justiției în municipiul Drăgășani și că au la mână toți judecătorii și procurorii. Zic că mi-au dat destui bani pentru niște lucruri procurate de mine degeaba de afară, le-am zis să îmi dea lucrurile înapoi și să le dau 300 euro înapoi că lucrurile mele fac mulți bani, dar ei m-au mințit că îmi dau 2.000 euro pe ele la început, dar de câteva luni de zile mă tot mint. Țn să vă anunț ca d-na doctor Orădan Cristina Florentina ține internați oameni bătrâni pe secția Psihiatrie și le ia pensiile, la fiecare internare pe care aceasta o face, ia câte 2 milioane de internare și pe parcurs jupoaie pacienții, aceștia fiind neajutorați sunt la mâna ei, această doamnă doctor le face mai mult rău decât bine. Ea a pensionat sate întregi pe bani, dar cei de la Poliție încă nu au luat măsurile necesare împotriva acestor doi nemernici care înșală lumea. Orădan Cristina Florentina se folosește de pacienții internați sau externați și eliberează medicamente pe numele lor fără ca ei să șitie, aceasta fiind pe mână cu un angajat al Farmaciei Catena și ia ce își dorește pentru familia ei, folosindu-se de buletinele bolnavilor pe care îi are înscri și la ea” .

(va urma)

MAGDA POPESCU