Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Facerea de bine, ” facerea” de mamă!

DE NECREZUT. Timp de mai bine de un an de zile, medicul oftalmolog Constantin Ioanițescu și familia sa au trăit un adevărat calvar. Omul pe care doctorul l-a ajutat extrem de mult, salvându-i un ochi ars, l-a escrocat într-un mod pervers, iar mai apoi l-a acuzat de luare de mită. Totul s-a întâmplat în anul 2011, iar ziarul nostru a relatat pe atunci toate întâmplările faptei, scoțând în evidență faptul că reputatul medic Ioanițescu a fost pur și simplu păcălit într-un mod mârșav de pacientul său, un pacient pentru care el s-a luptat din răsputeri și căruia i-a făcut o operație în premieră în țara noastră. A urmat un proces penal, în care doctorul oftalmolog al Spitalului Județean de Urgență Vâlcea a fost acuzat de luare de mită în formă continuată. Din fericire, adevărul a ie șit la iveală în final, medicul Constantin Ioanițescu fiind achitat de instanța vâlceană, care l-a considerat nevinovat prin sentința penală nr. 3 în data de 23 ianuarie 2013.

Chinul medicului oftalmolog Constantin Ioanițescu a început la sfârșitul anului 2011, atunci când la Secția de Oftalmologie a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea a ajuns pacientul Marian Ciobotea, acesta din urmă având un ochi ars aproape în totalitate din cauza acidului sulfuric, ce i-a fost aruncat în față din motive necunoscute. Atunci medicul a încercat din răsputeri să îl ajute pe bolnav, interesându-se de modalitatea de a-i face o operație ce nu s-a mai făcut până acum în România. ” Sincer, mi-a fost milă de el pentru că era un bărbat tânăr, în putere, și era păcat să rămână fără un ochi. Când a văzut că m-a impresionat, atunci a început escrocheria lui. Eu mă gândeam să îi salvez ochiul, iar pe el îl ducea mintea să mă înșele. La vizitele mele prin salonul în care era internat, el m-a mințit că este nepotul lui Văcăroiu și am vorbit despre multe lucruri. I-am spus că aș vrea să plec într-o excursie în India. Atunci el s-a oferit ca, prin cunoștințele sale, să îmi găsească o ofertă bună. Mi-a cerut pentru excursie prima dată 900 de euro pentru trei persoane, ce reprezenta avansul, urmând să mai plătesc încă 700 de euro pentru viză și taxele de aeroport” „ne-a declarat medicul Ioanițescu.

Numai că, acestea nu au fost singurele sume pe care doctorul oftalmolog i le-a dat escrocului Marian Ciobotea. La circa 15 zile după internarea pacientului în spital, medicul Ioanițescu l-a împrumutat pe Ciobotea cu suma de 9.000 lei pentru ca acesta din urmă să achiziționeze o carmangerie din Pitești. Atunci au început micile atenții către cadrul medical, Marian Ciobotea începând să-i trimită doctorului, prin intermediul fiicei și soției sale, tot felul de produse din carne, suc, fructe și alte alimente. ” Am crezut că sunt de la carmangeria sa și că sunt în contul împrumutului pe care i l-am dat. I-am spus la un moment dat să nu îmi mai trimită pentru că mi se părea ceva ciudat în toată această poveste. Am aflat ulterior că toate produsele din carne le cumpăra de la magazinele Diana și le rupea etichetele pentru ca eu să cred că sunt de la carmangeria pentru care i-am împrumutat bani” „ne-a mai spus medicul Ioanițescu.

Medicul Ioanițescu, găsit nevinovat

Pentru faptul că i-a salvat ochiul, dar și pentru că i-a dat o grămadă de bani, fără nicio garanție, lui Marian Ciobotea, medicul Constantin Ioanițescu a fost ” răsplătit” cu o acuzație penală de toată frumusețea și cu numele pătat într-un județ întreg. El a avut un șioc când a fost anunțat că este acuzat de luare de mită în formă continuată, iar cel ce-l incrimina era chiar omul pe care l-a ajutat enorm. ” Când procurorii m-au întrebat dacă îmi iau un avocat, le-am spus că nu am nevoie. Mă șitiam nevinovat. În contul datoriei pe care Ciobotea o avea la mine mi-a adus niște cârnați, un tort, niște fructe și suc, spunându-mi că sunt produse fără e-uri, naturale. Altfel nu luam, pentru că puteam să mi le cumpăr și eu din magazin fără nicio problemă. Toate aceste lucruri le-au scos și de pe convorbirile telefonice dintre el și concubina lui, pentru că escrocul era supravegheat de oamenii legii de mai bine de 6 luni de zile. Niciodată nu mi-am imaginat însă că mă va escroca într-o asemenea manieră. Am vrut să-i fac bine și iată cu ce m-am ales” – a spus dr. oftalmolog Constantin Ioanițescu.

După un proces ce a ținut mai bine de un an de zile, medicul Ioanițescu a fost achitat de instanța de judecată vâlceană, care a considerat că ” din datele rezultate din actele de urmărire penală se reține, în esență, faptul că bunurile primite de învinuitul Ioanițescu Constantin de la inculpatul Ciobotea Marian au fost în contul împrumutului și nu o recompensă legată de atribuțiile de serviciu.

Marian Ciobotea, escroc la drumul mare

În schimb, Marian Ciobotea a fost găsit vinovat de magistrații Tribunalului Vâlcea pentru săvâr șirea a nu mai puțin de 11 escrocherii, motiv pentru care a primit mai multe condamnări ce s-au contopit într-o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani. Din spusele anchetatorilor, în perioada 2010-2011, Marian Ciobotea a cauzat un prejudiciu de 43.320 lei și 1.500 de euro, el dându-se drept un tip cu influență la autorități și instituțiile statului și păcălind mai mulți oameni. Așadar, Ciobotea a primit 9.950 de lei și 3.000 de euro de la persoane cărora le promitea fie că le angajează, că le stabilește dreptul de proprietate pe cale judecătorească, sau îi ajută să obțină credite bancare ori să primească despăgubiri de la Autoritatea Națională de Restituire a Proprietății București. ” În decembrie 2011- ianuarie 2012, atât personal cât și prin intermediul concubinei și fiicei sale a remis, direct sau indirect, bunuri de aproximativ 2.750 lei dr. Constantin Ioanițescu, medic la secția Oftalmologie din cadrul Spitalului nr. 2, bunuri pe care medicul le-a primit în legătură cu acordarea asistenței medicale lui Marian Ciobotea care a fost internat pe secția respectivă” „susțin procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Marian Ciobotea a fost internat timp de 40 de zile în secția Oftalmologie a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, el fiind arestat însă pe data de 25 ianuarie 2012, pentru înșelăciune, trafic de influență și dare de mită. Bărbatul nu a stat prea mult în închisoare însă, pentru că ochiul ars de acid sulfuric nu a mai fost tratat în spatele gratiilor și pur și simplu i s-a spart, el având nevoie de îngrijiri medicale. Astfel că, escrocul se pare că a scăpat de închisoare, dând statul în judecată pentru condițiile improprii în care a fost ținut în arest, din cauza cărora și-a pierdut ochiul.

************************************************************************************************************************************

Medicul Ioanițescu a făcut o operație în premieră în țară

Pentru a-i salva ochiul compromis al celui care ulterior l-a acuzat de luare de mită, medicul oftalmolog Constantin Ioanițescu a inventat o nouă tehnică, operația făcându-se în premieră la Rm. Vâlcea. Așa cum spuneam, este vorba de o nouă tehnică de intervenție chirurgicală pentru arsurile grave de gradul III și IV corneo „conjunctivale. Medicul Ioanițescu a făcut practic un transplant de membrană biologică obținută în laborator. Această membrană este folosită în chirurgia plastică pentru arsurile pielii și a fost adusă de la o clinică din Israel. ” Într-adevăr am muncit mult la acest caz, am studiat mult și m-am interesat să-i fac o operație ce nu a mai fost făcută în România. I-am făcut un transplant de membrană biologică obținută prin laborator, după îndepărtarea mucoasei conjunctivale de pe suprafața globului ocular” „ne-a declarat dr. oftalmolog Constantin Ioanițescu, unul dintre cei mai renumiți medici din județul Vâlcea.

CLAUDIA STANCIU