Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Făcătura” de la Riviera

Moto: „Nu ies furtuni din fiecare nor” – William Shakespeare

Un eveniment-spectacol petrecut în dimineaţa zilei de ieri a zguduit întreg judeţul. Două firme ale familiei Ion şi Maria Tudor (Vest Televiziune și Lifi Tour Olanesti) au fost călcate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române. Aceștia s-au aflat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului instanței supreme, ancheta desfăşurându-se la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea. Surse interne ne-au dezvăluit că prin actele ce le întreprind, procurorii bucureşteni verifică dacă persoanele vizate din conducerea acestor firme ar fi creat, în ultimii zece ani, un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro, prin evaziune fiscală și spălare de bani, atât în staţiunea Mamaia (hotel Riviera), la Olăneşti-Băi (hotel Olăneşti), cât şi la postul de televiziune VTV. Acţiunea s-a desfăşurat sub monitorizarea Parchetului ÎCCJ a României şi a început prin percheziţii la firmele care-şi desfăşoară activitatea principală în cele două hoteluri și postul de televiziune, dar şi la domiciliul oamenilor de afaceri. 13 dintre percheziții au avut loc în Vâlcea, trei în București și una în Constanța. Au fost puse în aplicare nouă mandate de aducere a unor persoane, în vederea audierii acestora și dispunerii măsurilor legale. Anchetatorii susțin ca in perioada 2006-2016, administratorii a 10 societati comerciale din judetele Valcea si Constanta ar fi realizat un mecanism financiar-fiscal, prin care au cauzat un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro. Din informațiile primite, când mascaţii au sunat la uşa familiei afaceriștilor, doamnei Maria Tudor, văzând mascații, i-a venit rău şi a fost nevoie să fie chemată Salvarea. În autospeciala SMURD, aceasta şi-a revenit parţial din leşin şi a fost dusă la Secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean, unde a fost consultată de un neurolog. Concluzionându-se că există iminenţa unui pericol, s-a propus internarea acesteia, dar pacienta a refuzat. După cum se procedează în astfel de cazuri, refuzul actului medical impus de specialistul spitalului trebuie sa fie atestat de semnătura bolnavului, ceea ce s-a şi întâmplat. De la spital, doamna Tudor a plecat acasă, cu maşina proprietate, având şofer la volan, numai că pe drum a fost oprită și invitată la parchet.

P.S.: Pe surse ne-a parvenit ştirea că oamenilor de afaceri vâlceni le-a fost cerută (din politicul mare), vânzarea hotelului Riviera, de la Mamaia, hotel proaspăt renovat – modernizat şi adus la gradul de 4 stele, numai că lacomilor naţionali le-a fost refuzată cererea. Răspunsul a venit în această zi, după ce se lansase deja ameninţarea că „tot veţi pierde hotelul”.

ION TUDOR despre audierea soției sale: Am plătit întotdeauna la timp toate datoriile către bugetul de stat – milioane de euro!

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au fost aduse pentru audieri Maria Tudor şi Ramona Hoarcă, fostă angajată la Uzina Mecanică şi fost director economic la CET Govora. Contactat telefonic de Ziarul de Vâlcea, omul de afaceri Ion Tudor a declarat: „Acum se finalizează un proces verbal, se caută acte de proprietate. Noi le-am pus la dispoziție anchetatorilor toate documentele. Nu am încălcat niciodată legea. Am plătit întotdeauna la timp și în conformitate cu prevederile legale toate datoriile către bugetul de stat – milioane de euro – de-a lungul acestor ani!