Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva Vocea Valcii

Evazionist din Râmnicu Vâlcea, condamnat şi încătuşat!

foto arhiva Vocea ValciiCondamnat la 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare, un vâlcean a fost „ridicat” ieri, 24 martie 2016, de poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, încătuşat şi încarcerat.

Oamenii legii au pus în executare un mandat emis de magistraţii Tribunalului Vâlcea, inculpatul Gheorghe M. – 46 de ani, din Râmnicu Vâlcea, fiind pedepsit cu închisoarea pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Conform anchetatorilor, evazionistul a acţionat în perioada 2004-2006, atunci când nu a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii sale activităţile economice în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor datorate bugetului de stat. Astfel, el a creat un prejudiciu statului de aproximativ 800.000 de lei.

„Pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală bărbatul a fost condamnat la executarea pedepsei închisorii pentru 3 ani şi 6 luni. Poliţiştii l-au identificat pe bărbat şi l-au transportat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Colibaşi, în vederea executării pedepsei” – susţine purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.