Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Eugen Mihalache „prestidigitatorul cotizațiilor de partid

 

Îndeplinindu-ne funcția existențială, nu de puține ori, am criticat politicienii locali sau conducătorii administrativi ai instituțiilor de stat și ai societăților comerciale cu capital preponderent de stat, în încercarea de a ajuta la impunerea și respectarea legii și de a împiedica, într-un fel, comiterea unor fapte grave care ar putea leza colectivitatea lor profesională sau opinia publică locală. Suntem o publicație incomodă, acidă și fără teamă, plaja activității noastre desfășurându-se în domeniul luptei împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor. S-ar putea zice că munca noastră sprijină activitatea procurorilor și a polițiștilor vâlceni, interdependența spirituală și profesională, fiindu-ne preferențială, dar nu este așa. Doar polițiștii și procurorii se bazează (tacit) pe informațiile noastre furnizate public, pentru dumnealor neexistând instituția auto-sesizării (și a colaborării active cu ziariștii), greutate pe care o resimt mai toate publicațiile de pe piața publicistică locală.

În lipsa unei legi prin care conducătorii administrativi, politicienii, procurorii și polițiștii să fie obligați să „seminarizeze” (prin purtătorii de cuvânt ai instituției) semnalele transmise prin presă și să dispună verificările care se impun, ziariștii ” latră” la Lună, precum câinii în nopțile senine iar caravana oamenilor legii trece, insensibil, pe lângă infracțiunile nedescoperite de ei și semnalate de alții. Aceasta este democrația mimată de conducătorii ale și sau numiți politic (ne cerem scuze procurorilor, pentru că aceștia nu sunt instalați în funcție de politicieni!), însă nu demoralizăm și nu dezarmăm. Continuăm lupta, până când opinia publică vâlceană va înțelege unde este putregaiul societății noastre și cine se face vinovat de haosul pe care îl vor instaura politicienii în țară.

Pentru că subiectul criticii noastre, Eugen Mihalache – liderul organizației vâlcene a Partidului Poporului al lui Dan Diaconescu (PP al lu’ DD),  a încercat să ne insulte, făcând referire la tirajul ziarului nostru, îl informăm că edităm cel mai mare tiraj în comparație cu celelalte ziare locale, suntem cotați ca unul dintre cele mai importante ziare județene, în topul publicațiilor locale situându-ne imediat după cotidianul ” Viața Vâlcii” (noi fiind bi-săptămânal), atât la vânzarea lui, cât și pe Trafic-ul electronic on-line. Asta spune mult cunoscătorilor și nu calomniatorului Eugen Mihalache, un om care se arată a fi de nimic, contestat de chiar tovarășii lui de partid și bănuit de afaficuri financiare cu cotizațiile de partid. Și pentru că individul penal ne-a cerut să-i facem proba că a făcut din partid propria-i afacere, îl invităm să aibă răbdare și să citească acest articol, urmat „după cum spune că vrea să ” contabilizeze” cât mai multe materiale „de altele, dar nu denigratoare. Realiste și cu dovezi! Noi nu-l denigrăm pe individ, cum nici colegii lui care-l acuză de escamotarea cotizațiilor și sponsorizărilor nu o fac, dar și noi și ei vrem adevărul. Mulți sunt aceia care îl așteaptă la Tribunal, având pregătită o plângere penală comună în acest sens.

Infractori în fruntea partidului

În urmă cu câteva ediții, am semnalat opiniei publice locale existența unui dezmăț pe bani publici, cu referire la numirile politice din Consiliul de Administrație de la CET, vizați fiind cei care ” s-au înghesuit” pe cele șiapte locuri existente de ” agaman” și, în special, l-am vizat pe liderul interimar al organizației vâlcene a PP al lu’ DD, Eugen Mihalache, navetist bucureștean, care are legătura cu energetica precum are foca cu apa termală. De aproximativ un an de zile, despre acest politician care se manifestă temporar (este navetist) în spațiul politic vâlcean, am aflat lucruri grave, penale sau la limita penalului, însă nu am apăsat prea tare pe pedala investigațiilor jurnalistice, considerând că îndreptarea și judecarea faptelor lui sunt apanajul membrilor de partid pe care acesta mimează că-i conduce. Afirmația pleacă de la convingerea (extrasă din multiplele declarații primite) că organizația județeană Vâlcea este condusă „neoficial – de secretarul executiv interimar „Maria Simoiu, concubina politică a ” diplomatului” bucureștean. Am folosit sintagma de ” diplomat” pentru interimarul Eugen Mihalache pentru că de pe calculatorul aflat la sediul lui de partid, ne-a fost trimis un mesaj prin care ni s-a spus că (folosesc grafia autoarei Simoiu): ” eugen mihalache a condus .Metro Romania Mercedes Romania Shell ROMANIA ETC. E DIPLOMAT DE CARIEREA E VICEPRESEDINTE LA NIVEL NATIONAL AL PPDD, PRESEDINTE PP-DD VALCEA, PRESEDINTE PE DIASPORA AL PP-DD ETC ARE 2 FACULTATI ..DREPTUL SI POLITEHNICA FACUTE PE BUNE NU LA ALEA PE NET .SI VOI SPUNETI CA E UN NECUNOSCUT?? EU CRED CA E CEL MAI CAPABIL DIN TOTI AGARICII POLITICI PUSI IN CA AL CET GOVORA NU MIA SCRIETI LA COMANDA PNL SI PD-L CA SUNTI PENIBIL!!! EUGEN MIHALACHE E UN PROFESIONIST DESAVARSIT SINGURUL DINTRE CEI 7 ALESI IN CA !!!!!!!” . Off, Simoaico, limba româna!

Furtul cotizațiilor și donațiilor

La redacție s-au strâns peste 10 reclamații prin care ni se spune că ” de aproximativ un an de zile, de când la conducerea organizației se află Eugen Mihalache, nu se eliberează chitanțe pentru sumele încasate de el și Maria Simoiu, sumele fiind de ordinul sutelor de milioane de lei vechi. Atunci când s-a cerut, în cadrul organizat al șiedințelor, să se dea explicații despre banii cotizați, Mihalache s-a eschivat, spunând că nu are contabil angajat care să se ocupe de problemele financiare ale partidului. În campania electorală, pentru înscrierea unor candidați pe listele de parlamentari, primari sau consilieri locali și comunali, s-au cerut bani mulți „50.000 de euro de candidat parlamentar „iar fostului ministru Valentin Iliescu „patronul de la TV Etalon „i s-a cerut suma de 100.000 de euro, pentru un loc eligibil. Singurii care nu au putut fi păcăliți și nu au ” cotizat” la Mihalache, dar au ajuns ce și-au dorit, au fost râmnicenii Butnaru și Trancă.

Dreptul mincinos la replică

După publicarea articolului critic privind numirea lui Eugen Mihalache în CA de la CET, acesta, cocoșește, ne-a trimis un drept la replică pe care l-a mai și postat pe Facebook-ul PP al lu’ DD, ca să pară mai important și crezând că ne este frică de el. Dacă tăcea, filosof rămânea, pentru că a dezlănțuit furia colegilor săi de partid. Dar ne-a și înveninat profesional. Cu presa, niciodată nu e bine să se pună niciun politician! Recunoaștem că, în perioada ultimului an (că doar de un an este la Râmnic), am încercat, ” cu maximă deontologie profesională” – după cum zice el, să-l prezentăm opiniei publice vâlcene așa cum este și așa cum veți vedea că vorbesc colegii lui de partid despre el. Nimic nu este de la noi, cu nimic nu exagerăm, ci facem doar o prezentare brută a ” aventurii” lui politice de pe aici. Pentru completa informare a prietenilor PP al lu’ DD de pe Facebook, îl provocăm pe Eugen Mihalache, dacă are onoare, să posteze și acest articol pe rețeaua de socializare a partidului din care face parte și chiar acolo unde și-a pus dreptul mincinos și calomnios la replică. În caz contrar, o vom face noi și cu mai multe amănunte.

Șantaj la PSD

În disputa politică dintre PSD și PNL, la Vâlcea, voturile consilierilor comunali și locali sau municipali sunt curtate de ambele partide, pentru trecerea proiectelor lor, în micile ” executive” ale Consiliilor comunale, locale și municipale. Simțind că dăruirea voturilor pepedediste poate fi o sursă de venit, Eugen Mihalache a trecut la negocieri directe cu liderii celor două partide, de și, conform Notei interne SG/17 din 11.05.2012: ” comunicarea partidului cu alte formațiuni politice, din țară sau străinătate, este atribuția EXCLUSIVĂ a Secretarului General al PP-DD. ( ) reiterăm obligația DE A NU ANGAJA NICI O NEGOCIERE POLITICĂ ÎN NUMELE PARTIDULUI, LA NICI UN NIVEL (comunal, orășenesc, municipal, județean) FĂRĂ APROBAREA BIROULUI NAÅ¢IONAL DE COORDONARE, SUB SANCÅ¢IUNEA EXCLUDERII DIN PARTID SAU A RETRAGERII SPRIJINULUI POLITIC” . Așadar, de ce a negociat Mihalache voturile colegilor săi de partid? Vă spunem noi: a făcut din organizația vâlceană PPDD-istă propria sa afacere. Ne întemeiem afirmația prin pretenția avută la PNL, când a cerut 250 de milioane de lei vechi, pentru alianță în Consiliul Județean. Nemulțumit de refuzul liderului Cristian Buican în privința banilor, s-a dus repede la președintele Consiliului Județean Ion Cîlea, care este și liderul PSD „Vâlcea, punându-i 3 condiții pentu dăruire. Să fie numit într-un consiliu de administrație (vezi CET), să-i fie repartizat un spațiu pentru partid și să primească (personal, că nu se eliberează chitanțe, în aceste cazuri!) un miliard de lei vechi. Deținem o fotografie cu pagina din agenda președintelui Cîlea, unde acesta a scris doleanța pepededistului la negocieri și adnotările corespunzătoare dialogului, cu mențiunea că „negociatorului” nu i-a fost admisă pretenția banilor (ca și la PNL, de altfel), restul fiindu-i acceptat (CET) și realizat (noul sediu de partid). În aceste condiții, unde este vina noastră că am informat corect opinia publică? Mihalache strigă ” hoțul” , el fiind ” hoțul” !

Persiflarea colectivului politic

Unul din membrii PP al lu’ DD, vicepreședinte al organizației municipale Rm. Vâlcea, profesorul Vasile Enache, consilier comunal în Consiliul Bujoreni, s-a adresat în scris președintei Simona Man (de la Centru) informând-o despre cele ce se întâmplă la Vâlcea. Dacă am fi știut, îi spuneam profesorului că face efortul sesizării degeaba, toți fiind pe mână, în frunte cu Dan Diaconescu, noi având experiența sesizărilor de presă în cazul „dințișorului” Ion Nicolae unde nimic nu s-a întâmplat și nimeni nu s-a grăbit să ne răspundă. De și a trecut mult timp de la trimiterea sesizării, nici până astăzi profesorul nu a primit răspuns, în schimb a fost exclus din partid (ca și colegul său Petre Popa), pentru că a fost vocal și, în nenumărate rânduri, a cerut să i se explice ce se face cu cotizația lui și cu sponsorizările lunare (parlamentari „1 milion de lei vechi, consilieri „300 de mii de lei vechi), pentru că nimeni nu primește chitanța de încasare și nu există o evidență a existenței acestor bani. Cităm din sesizarea acestuia: ” În nenumărate rânduri, atât eu cât și alți colegi din organizația locală și chiar din organizațiile locale din cadrul organizației județene a PP-DD (Rm.) Vâlcea, am solicitat personal domnului Eugen Mihalache, președinte interimar al organizației județene, să ne prezinte situația financiară a organizației pe care o conduce de un an de zile ( ). La șiedința din 20 ianuarie anul curent, i-am solicitat, din nou, în mod expres, alături de alți colegi, să ne prezinte situația financiară, cu sumele încasate și cheltuite de organizația județeană a PP-DD. Menționez că la această șiedință a participat organizația municipală Rm. Vâlcea și alte 30 de organizații din Colegiul Vâlcea-Sud, precum și consilieri locali și județeni. Aceștia plătesc lunar sume de bani în cuantum de 30 la 100 lei/lunar, doamnei Maria Simion (concubina politică a lui Eugen Mihalache „n.r.). Pentru aceste sume încasate, nu s-a eliberat niciodată chitanțe și nimeni din toată organizația județeană a PP-DD Vâlcea nu cunoaște sub ce formă sau sub ce titlu au fost încasate și cheltuite sumele impuse. Menționez că situația trenează de când a fost numit „interimar” acest domn Eugen Mihalache” .

Huliganul Mihalache

(continuare) ” În nenumărate rânduri, atât eu cât și alți colegi din organizația locală și chiar din organizațiile locale din cadrul organizației județene a PP-DD (Rm.) Vâlcea, am solicitat personal domnului Eugen Mihalache, președinte interimar al organizației județene, să ne prezinte situația financiară a organizației pe care o conduce de un an de zile ( ). Acesta mi-a răspuns, la început, în mod evaziv, evitând un răspuns concret, după care, văzând acest fapt, i-am cerut, în mod direct, să-mi răspundă care este motivul pentru care nu prezintă situația financiară a organizației județene pentru că, altfel, se subînțelege că dumnealui a încasat acești bani. Drept răspuns, s-a enervat, a dat cu pumnul în masă, m-a jignit spunându-mi „cavalerul alb” (tenul profesorului este măsliniu „n.r.) și a afirmat: „ce mă fuți la icre cu această întrebare?”, amenințându-mă, mai apoi, că mă dă în judecată ( ). După șiedință, mai mulți colegi l-au întrebat acela și lucru și dumnealui le-a răspuns că nu are angajat un contabil „trezorier ( ) deoarece nu are din ce-l plăti” . În numărul viitor vom prezenta întreaga sesizare, sub titlul: ” Mihalache, dă, bă, banii înapoi, că nu-s ai tăi!”

Golănie politică

Ca urmare memoriului înaintat președintelui Partidului Poporului „Simona Man, la data de 23 iunie 2013, Biroul Național de Coordonare al PP al lu’ DD a emis hotărârea de excludere din partid a profesorului Vasile Enache „vicepreședinte al organizației județene vâlcene,  fără să fi fost întrebat de niciunele și fără să i se dea dreptul la apărare. Ba mai mult, în această hotărâre abuzivă se face vorbire despre o Notă de fundamentare, depusă la Secretariatul General în baza propunerii Biroului Permanent Județean Vâlcea, ambele inexistente, în fapt și necunoscute ” victimei” . Să fii dat afară din partid, pentru că ai întrebat ce se face cu banii tăi plătiți acolo unde nu se ține nicio evidență financiară, este o golănie politică unică în țară. Banii sunt ai oamenilor, băi, Mihalache și trebuie să justifici ce ai făcut cu ei. Că doar nu i-ai muncit tu și te crezi stăpân de sclavi! Mai mult decât atât, a fost exclusă din partid și o altă voce care a cerut să vadă ce se face cu banii lui „Petre Popa, liderul organizației comunale Popești. Câtă mizerie morală există în această organizație și totul sub dictatura mihailescului navetist! În numărul viitor, vom continua, venind cu noi probe care arată că Eugen Mihalache, bucureșteanul ” interimar” la Vâlcea, a făcut din partid o afacere ilegală, împreună cu concubina sa politică „Maria Simion.

• PS: Mihalache, te mai crezi, acum, victima ziarului VOCEA VÂLCII? Dă, bă, banii înapoi, șimechere! La Vâlcea nu ai găsit o căruță cu proști. Te vei convinge curând. Așteaptă-te la noi surprize.

Romeo POPESCU

romeo.popescu@yahoo.com