Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Droseta Frâncu: ” Trăiesc într-un teatru al absurdului”

arestarea lui Emilian Frâncu i-a bulversat universul

Soția primarului arestat preventiv, medicul Droseta Frâncu, a asistat și ea la procesul de la Tribunalul București, ca de altfel la toate termenele procesuale, și, după ce a văzut soluția de respingere, s-a arătat dezamăgită, pentru că își pusese mari speranțe în eliberarea soțului ei. ” Mi-e clar, de acum. Fiecare înfățișare în fața instanței de judecată pentru punerea în libertate mi se pare un deja-vu. Indiferent cât de atente, amabile sau interesate ar părea judecătoarele, verdictul este mereu acela și” „susține Droseta Frâncu. 

Unul dintre cele mai importante puncte de sprijin ale primarului arestat, Emilian Frâncu, este soția sa, Droseta. Tot cu ea s-a consultat Emilian Frâncu și înainte de a lua decizia să nu- și recunoască vinovăția, așa cum i se ceruse. ” L-au tot presat să recunoască. Că dacă recunoaște, vezi Doamne, scapă mai ușor, i se reduce pedeapsa cu o treime. Gramul de onoare care i-a mai rămas, a vrut să și-l mențină în continuare. Nu putea să zică sunt de acord, sunt vinovat! Mergem pe varianta normală, chiar dacă toată lumea i-a spus că este lungă, de durată. În primul rând, trebuie să convingem judecătorii, cu probe, că este nevinovat. Ca să înțelegeți cum este Emilian, că nu renunță la lucrurile în care crede și sunt importante pentru el, trebuie să vă redau un fragment din ceea ce s-a întâmplat la proces. După ce și-a terminat declarația, Emilian a insistat să- și citească declarația. Vă dați seama, cu toată presiunea din sală, cu declarație făcută în care el insista pe formulări, nuanțe, virgule, când i-au dat să o citească, Emilian a întrebat dacă poate să corecteze și greșelile de ortografie. El ține la lucrurile care pentru el au fost întotdeauna importante, cum ar fi greșelile de ortografie” „povestește soția primarului arestat preventiv.

Despre demisie nici nu poate fi vorba

Droseta Frâncu a discutat de nenumărate ori cu soțul ei despre situația creată și despre ce se va întâmpla în continuare. Există mai multe variante, însă cea cu demisia este exclusă din start. ” În această perioadă, Emilian s-a concentrat pe proces și declarația sa pe care a dat-o în fața instanței. Așa cum nici nu vrea să audă despre recunoașterea vinovăției, tot așa nu vrea să demisioneze. Am discutat și despre cererea de eliberare sub control judiciar. Acolo există anumite prevederi, interdicții pe care judecătorul ți le poate impune. Totul depinde doar de judecător. Spre exemplu, i-ar putea interzice să intre în primărie sau mai șitiu eu ce, însă ar fi liber și s-ar judeca în libertate. Acum așteptăm recursul de la Curtea de Apel București, care mai mult ca sigur va fi la începutul săptămânii viitoare. Consider că marele câștig al zilei de ieri este faptul că s-a obținut admiterea ca probă și fața-verso a colii A4, acolo unde el descrisese schematic propunerile, fiecare sumă, ce reprezenta. Una era clar „sponsorizare primărie” (50.000 lei), iar cealaltă „publicitate de proiect” (40.000 lei). Judecătoarea a acceptat clar varianta că pe verso scrie lucrurile cu destinația clară a sumelor. De asemenea, s-a mai obținut un alt lucru important, să se vizualizeze flagrantul și să se vadă clar că timp de 5 minute procurorii DNA o împingeau pe Aura Constantinov să pună mâna pe bani și să spună că sunt pentru Frâncu. S-a acceptat vizualizarea flagrantului în sală, dar greu de tot s-a obținut lucrul acesta” „a mai adăugat Droseta Frâncu.

Buican și Cotescu, în vizită la Frâncu

De și trece prin momente teribile, Droseta Frâncu nu se lasă. Î și vizitează soțul săptămânal, chiar dacă trebuie să aștepte zile întregi pentru programare. Aceasta ne-a mărturisit că singurii colegi de partid interesați de soarta soțului ei s-au arătat senatorul Cotescu și deputatul Cristian Buican. ” L-am rugat pe domnul senator să treacă pe la el și dumnealui mi-a spus că și Cristi Buican vrea să-l vadă. Din câte am înțeles, a durat ceva timp să- și obțină aprobările, însă până la urmă s-au întâlnit. Mă bucur pentru moralul lui Emilian. În rest, nu mă mai interesează nimic, nici viață politică, nici publică, absolut nimic. Vreau doar să vină acasă” „ne-a spus Droseta Frâncu.

MAGDA POPESCU