Acasă Dezvăluiri Droguri din farmaciile din Vâlcea, vândute pe piaţa scandinavă

Droguri din farmaciile din Vâlcea, vândute pe piaţa scandinavă

foto Vocea Valcii

foto Vocea ValciiIncredibil, dar adevărat! Membrii unei grupări infracţionale au procurat droguri din farmaciile din Vâlcea, pe care ulterior le vindeau pe piaţa din ţările scandinave. Totul a ieşit la iveală la sfârşitul săptămânii trecute, când procurorii DIICOT şi mascaţii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Vâlcea, alături de cei din Gorj, au descins în 12 locaţii.

Percheziţiile au fost făcute în judeţele Vâlcea şi Gorj, dar şi în municipiul Bucureşti, ei găsind acolo 9.036 de comprimate cu droguri de risc, precum şi suma de 9.000 de lei şi 890 de euro.

Oamenii legii au descoperit că implicaţi în toată afacerea sunt inculpaţii Constantin Ghinea, Marian Bibașcu, Marian Dragu şi Roxana Liliana Vasile, primii trei fiind reţinuţi pentru 24 de ore, în timp ce ultima inculpată a fost propusă pentru arestare preventivă pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc și mare risc.

Potrivit procurorilor DIICOT, membrii grupării infracţionale au acţionat în perioada 2014-2015, atunci când au procurat ilegal o serie de medicamente psihoactive din farmaciile şi depozitele farmaceutice din judeţul Vâlcea, dar şi din Gorj şi Bucureşti. Ulterior, drogurile de risc erau transportate şi comercializate în țări din zona scandinavă.

„La data de 04.06.2015 inculpații Ghinea Constantin și Bibașcu Marian au fost surprinși în flagrant în timp ce încercau să vândă 10.500 de comprimate cu droguri de risc și 480 de comprimate de droguri de mare risc. Faţă de inculpaţii Ghinea Constantin, Bibașcu Marian și Dragu Marian Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile” – spun procurorii DIICOT în comunicatul lor de presă.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.