Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Don Săraru liberalu’ va pleca din primărie

INCOMPATIBILITATE. În comuna Șirineasa, primarul Dan Săraru se află în incompatibilitate profesională, el fiind prins pe picior gre șit de Agenția Națională de Integritate (ANI) și trimis în judecată. Procesul său este în curs de finalizare, la Curtea de Apel Pitești și se așteaptă ca, prin hotărârea acestei instanțe de judecată, Săraru să fie dat afară din administrația publică locală. Speranțele sale de salvare sunt minime, pentru că chiar dacă în aceste cazuri presiunea baronilor locali asupra parlamentarilor va fi cople șitoare, modificările la Legea 161/2003 nu pot acționa retroactiv. Acum, nu mai poate face nimeni nimic, pentru că legea se va aplica și procesele se judecă pe legea aflată în vigoare la data producerii infracțiunii și nu pe eventuala lege schimbată favorabil inculpaților uslamiști. Așa că, pentru cei prin și cu mâța-n sac, a zburat puiul cu ața, au pierdut. Degeaba se agită ăștia ca trifermentul că nu rezolvă nimic. Așa căadio primărie, Don Săraru liberalu’! Tot cu fotbalul și Poenaru rămâi.

ROMEO POPESCU

romeo.popescu@voceavalcii.ro

Starea de incompatibilitate în care se află primarul comunei Șirineasa a fost generată de conduita lui, care a încălcat o normă din 2003, adoptată de Guvernul Năstase, ca parte a pachetului anticorupție. Ea ne spune că primarului îi este interzis să facă mai multe lucruri, printre care să nu facă parte din  Consiliile de Administrație ale unor societăți ce aparțin autorităților locale. Primarul Săraru, ca, de altfel, încă 102 primari uslamiști, face, totu și, parte din CA-ul unei societăți de furnizarea apei, spunând că „dacă suntem mulți, nu vom fi sancționați” . Pe acest fond, în 2013, a venit vicepremierul Liviu Dragnea și a propus să se schimbe legea pentru că altfel „ne pierdem primarii care cu toții încalcă legea” „citat din gândirea fostului milițian, acum parlamentar. Dacă circuli pe o stradă cu 200 km la oră și te oprește poliția, îi spui că nu te poate amenda, pentru că toată lumea merge tare, domnule președinte executiv al PSD? Halal!

Liviu Dragnea le-a promis incompatibililor că problema va fi rezolvată. A și întocmit un proiect pe această temă, care, însă, a primit un surprinzător și extrem de enervant aviz negativ, de la Ministerul Justiției. „Dacă ministrul Justiției dă aviz negativ îl schimbăm. Ce e așa complicat?” , a urlat Radu Mazăre, primarul Constanței. Mentalitatea lui Mazăre este perfect relevantă pentru înțelegerea principiului după care face politică PSD-ul uslamizat. În alte locuri sau dimensiuni, o asemenea reacție era urmată de o debarcare urgentă. Dar pentru că respectăm precedentele create de însu și Ion Ilici Moskovitul, Adrienii de Jilava și mulți alții ca ei, baronașul de Constanța va activa în continuare, în folos propriu și de partid, în partidul incompatibililor cinstiți. Mazăre este marele Măscărici al Constanței, buricu’ Pământului, susținătorul lui Il Dottore, Che Guevara de Dâmbovița. Ce le mai pasă hoților din România de UE?

De-abia acum își dau seama că au făcut o mare greșeală intrând în UE și că, de-acum, nu mai pot să ne călărească, așa cum erau ei învățați să o facă. Numai că este un pic cam târziu și nu cred că mai au cum să iasă din „încurcătura” asta. În plus, deja, ăia de pe la UE, s-au cam sesizat cu cine au de-a face și vor sta cu ochii pe ei. Chiar va fi interesant dacă vor avea nesimțitorii ăștia USL-amiști tupeul să dea iar cu mucii-n fasole. Modificarea legii ANI va genera o reacție de tip tsunami, la Bruxelles. ANI este o instituție constant apreciată în rapoartele MCV, a fost apărată mereu cu dinții de Comisia Europeană, iar una dintre țintele MCV, cele fixe, nu mișcătoare, cere clar stabilitatea legislației și a instituțiilor anticorupție. Așadar, primarii și președinții CJ răma și definitiv în stare de incompatibilitate prin hotărâri judecătorești vor fi siliți să plece din fruntea bucatelor, dacă nu cumva să o ia și pe cocoașă de la lege.

Cât îi privește pe alegători, aceștia sunt toleranți de fraieri ce sunt, ca să nu-l creadă pe Don Săraru de buna sa credință în a obține cât mai mulți bani (cinstiți) din primărie. Va trebui să fie întrebat primaru’ liberalu’ de ce a făcut curățenia islazurilor comunale cu zilieri adu și din Maramureș și nu cu asistații social din comună și, pentru lipsa justificării sincere, să fie pedepsit cu șitampila la urne? Casa duce, oare, ca la ruletă? De aceea, rămânând locul lui vacant, locuitorii comunei Șirineasa trebuie să se orienteze spre un alt candidat, pentru prima funcție administrativă și să se pregătească de alegeri. Pentru că, în primul trimestru al anului viitor, vor fi alegeri locale în localitățile unde primarii au fost stabiliți ca fiind incompatibili.