Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Doi tineri au murit, alți patru au ajuns la spital

Șofer inconștient fără permis și beat criță

– ” Din păcate inconștiența și teribilismul acestor tineri au consecințe extrem de grave. Șoferul care a produs accidentul de la Slătioara a fost prins de mai multe ori conducând fără a avea permis de conducere. I s-au făcut dosare penale, a fost trimis în judecată, însă nu a primit decât amenzi administrative și o condamnare cu suspendare. Acestea nu l-au împiedicat însă să se urce din nou la volan și să producă o tragedie. Pe această cale vreau să trag un semnal de alarmă, pentru ca tinerii din ziua de azi să fie conștienți că a te urca la volan fără a avea permis de conducere și în stare de ebrietate, pe lângă faptul că este o ilegalitate, poate avea consecințe grave” „ne-a declarat șieful Serviciului Poliției Rutiere Vâlcea, subcomisar Florian Ioniță.

CLAUDIA STANCIU

[email protected]

A condus fără permis, beat criță și și-a omorât prietenii

O nouă tragedie pe șioselele vâlcene. În dimineața zilei de 29 septembrie a.c., în localitatea Slătioara a avut loc un accident grav, în urma căruia doi tineri și-au pierdut viața, iar alți patru sunt grav răniți. Totul s-a întâmplat în jurul orei 03.00, pe DN 67, când șase tineri se întorceau de la discoteca din Milostea. Aflați într-o stare avansată de ebrietate, tinerii s-au urcat într-o ma șină marca BMW pentru a merge acasă. După câțiva kilometri, din cauza vitezei excesive, șioferul a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă spre stânga și a intrat în coliziune cu mai mulți arbori și un stâlp de electricitate. În urma impactului, două persoane au murit, iar alte patru au suferit răni grave.

Ajun și la fața locului, polițiștii rutieri au constatat că șioferul ma șinii, Bogdan Furcaru „22 de ani, din orașul Horezu, nu avea carnet de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice, fiind testat cu aparatul alcooltest, rezultatul de 0.35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Inconștiența sa a băgat în mormânt doi dintre tinerii aflați în ma șină, fiind vorba de Oprea Alin, pasager, de 20 ani, din Horezu și Lăcrămioara H., de 17 ani, din Horezu. Mai mult, așa cum spuneam, atât șioferul, cât și ceilalți trei pasageri au suferit răni grave. Conducătorul auto, Bogdan Furcaru a fost diagnosticat cu politraumatism prin accident rutier, TCC acut închis, contuzie cervicală, traumatism membru inferior stâng; Robert D., de 23 ani, din Horezu, a fost diagnosticat cu politraumatism prin accident rutier, TCC acut închis, contuzie cervicală, traumatism membru inferior drept; Maria B., de 23 ani, din Berbești a fost diagnosticat cu politraumatism prin accident rutier, plaga delabrantă membru inferior stâng; iar Bogdan S., de 23 ani, din or. Horezu – politraumatism prin accident rutier, TCC acut închis, stare comatoasă.

Șoferul este recidivist și a fost reținut de polițiști

Despre șioferul BMW-ului, Bogdan Furcaru, șieful Serviciului Poliției Rutiere Vâlcea, subcomisar Florian Ioniță, ne-a spus că nu este la prima abatere în trafic. În ultimii ani, tânărul din Horezu a fost depistat de polițiștii rutieri de mai multe ori conducând fără a poseda permis de conducere. Tot de atâtea ori, oamenii legii l-au trimis în judecată pe Furcaru, însă a primit doar amenzi administrative și o condamnare de 1 an și trei luni de închisoare cu suspendare. ” Din păcate inconștiența și teribilismul acestor tineri au consecințe extrem de grave. Șoferul care a produs accidentul de la Slătioara a fost prins de mai multe ori conducând fără a avea permis de conducere. I s-au făcut dosare penale, a fost trimis în judecată, însă nu a primit decât amenzi administrative și o condamnare cu suspendare. Acestea nu l-au împiedicat însă să se urce din nou la volan și să producă o tragedie. Pe această cale vreau să trag un semnal de alarmă, pentru ca tinerii din ziua de azi să fie conștienți că a te urca la volan fără a avea permis de conducere și în stare de ebrietate, pe lângă faptul că este o ilegalitate, poate avea consecințe grave” „ne-a declarat șieful Serviciului Poliției Rutiere Vâlcea, subcomisar Florian Ioniță.