Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Doi falsificatori de carduri din Vâlcea, ridicaţi de mascaţi

INFRACŢIUNI. Acţiune în forţă a procurorilor DIICOT Bacău în judeţul Vâlcea, la sfârşitul săptămânii trecute. Vizaţi au fost doi vâlceni ce făceau parte dintr-un grup infracţional specializat în clonare de carduri. Din informaţiile pe care le avem, o percheziţie a oamenilor legii din Bacău a avut loc în Rm. Vâlcea, pe strada Matei Basarab, acolo unde mascaţii l-au „ridicat” pe Bogdan Ceauşescu, zis „Limbă”, care este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de deţinere de echipamente şi programe destinate falsificării instrumentelor de plată electronică. Mai mult, cel de-al doilea vâlcean luat pe sus de poliţişti şi procurori a fost Marian Samir Mihăescu, din localitatea Prundeni, anchetat pentru aceleaşi infracţiuni ca şi „colegul” său.

Două percheziţii la Vâlcea

Potrivit procurorilor DIICOT Bacău, în data de 11 ianuarie 2014, au avut loc nu mai puţin de 16 percheziţii domiciliare în Vâlcea, Bacău, Prahova şi Vrancea. Oamenii legii au vizat destructurarea unei grupări infracţionale specializată în săvârşirea infracţiunilor de fabricare şi deţinere de echipamente de skimming, precum şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos utilizând instrumente de plată contrafăcute. Astfel, ei au descins la locuinţele presupuşilor infractori, ridicându-i rând pe rând şi ducându-i la audieri la sediul DIICOT de la Bacău. Printre cei „săltaţi”, aşa cum spuneam, se numără şi doi vâlceni, Bogdan Ceauşescu, zis „Limbă”, din Rm. Vâlcea, şi Marian Samir Mihăescu, din localitatea Prundeni.

Dispozitivele de skimming, confecţionate în România

Anchetatorii susţin că membrii grupării infracţionale confecţionau în România dispozitive speciale, pe care le utilizau în operaţiuni de skimming pe teritoriul mai multor state din Uniunea Europeană, respectiv Italia, Germania şi Franţa. „Ulterior datele de carduri astfel obţinute erau folosite pentru efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase, prin utilizarea unor instrumente de plată electronică contrafăcute, în Maroc, SUA şi Columbia, fiind astfel obţinute de către membrii grupării importante sume de bani. Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate trei laboratoare destinate confecţionării echipamentelor de skimming. De asemenea au fost ridicate bunuri, înscrisuri, sisteme informatice şi diverse echipamente artizanale (dispozitive tip gură de bancomat şi POS, camere video miniaturale, componente electronice şi alte instrumente şi materiale necesare confecţionării acestora), utilizate de membrii grupării pentru săvârşirea infracţiunilor de skimming, precum şi suma de peste 18.000 de euro” – se arată într-un comunicat al DIICOT.

Un vâlcean arestat, unul cercetat în stare de libertate

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea presupuşilor infractori pentru 24 de ore, iar ulterior, în data de 12 ianuarie, i-au prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Magistraţii Tribunalului Bacău au dispus arestarea preventivă pentru 12 inculpaţi şi măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru 2 inculpaţi. În ceea ce-i priveşte pe cei doi vâlceni implicaţi trebuie menţionat că pe numele lui Bogdan Ceauşescu a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, în timp ce Marian Samir Mihăescu va fi cercetat în stare de libertate. „Dispune arestarea preventivă a inculpatului Ceauşescu Bogdan, fost Anastase, fost Chiper, fost Mărginean, fost Ceauşescu, zis Limbă, cercetat pt. comiterea infracţiunilor de deţinere de echipamente şi programe destinate falsificării instrumentelor de plată electronică prevăz. de art. 25 din Legea nr. 365/2002 cu aplicarea art. 41 al. 2 C.penal şi constituire şi organizare a unui grup infracţional organizat prevăz. de art. 7 al. 1,3 din Legea nr. 39/2003. (…) Respinge propunerea procurorului de luare a măsurii arestării preventive faţă de inc. Mihăescu Samir Marian, cercetat de comiterea infracţiunilor de deţinere de echipamente şi programe destinate falsificării instrumentelor electronică de plată prevăz. de art. 25 din Legea nr. 365/2002 cu aplic. art. 41 al. 2 C. penal şi constituire şi organizare a unui grup infracţional organizat prevăz. de art. 7 al. 1,3 din Legea nr. 39/2003. Dispune luarea faţă de inc. Mihăescu Samir Marian a măsurii obligării de a nu părăsi ţara prevăz. de art. 1451 C.pr.penală. Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi ţara supravegherea inculpatului va fi exercitată de Poliţia com. Prundeni, jud. Vâlcea” – se arată în decizia instanţei Tribunalului Bacău.