Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

DNA se ia la LUPTĂ cu BISERICA: Arhiepiscopul Tomisului urmărit penal

Este OFICIAL. Procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale împotriva Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, acesta fiind acuzat de luare de mită şi instigare la fals intelectual. Alături de acesta mai este cercetat penal şi Bogdan Florin Chiriluţă, inspector de protocol la Arhiepiscopia Tomisului, el fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită

Iată ce spun procurorii DNA în comunicatul lor de presă:

„În cursul lunii martie 2009, suspectul Petrescu Teodosie, în calitate de decan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Univesităţii Ovidius Constanţa şi arhiepiscop al Tomisului, a primit de la o persoană denunţătoare suma de 850 de euro prin intermediul suspectului Chiriluţă Bogdan Florin, inspector de protocol la aceeaşi arhiepiscopie, precum şi promisiunea unui împrumut în cuantum de 5.000 de euro, pentru ca, în schimb, să faciliteze înscrierea persoanei denunţătoare ca student în cadrul facultăţii şi hirotonisirea ca preot.

Totodată, suspectul Petrescu Teodosie i-a cerut unei persoane din anturajul său să întocmească o recomandare şi o comunicare antedatate, cu data 10.09.2008, necesare pentru înscrierea persoanei denunţătoare la cursurile facultăţii, în sesiunea septembrie 2008, iar persoana care a redactat actele a primit, în schimbul acestor servicii, suma de 400 de lei şi o sticlă de băutură alcoolică.

La data de 12 septembrie 2014, persoanelor sus menţionate li s-au adus la cunoștință calitatea de suspect și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de o altă persoană, despre care, raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.