Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
FOTO: adevarul.ro

DIICOT: Minori din Oltenia exploataţi sexual şi drogaţi de traficanţi. O suspectă este bănuită că şi-a traficat fiica minoră

FOTO: adevarul.roProcurorii DIICOT au reţinut 15 persoane suspectate că au racolat tinere, unele minore, din Craiova, Sibiu, Bucureşti, Constanţa şi Cluj Napoca, iar ulterior le-au obligat să se prostitueze, aceştia având roluri bine stabilite în cadrul reţelei.

Acuzaţiile procurorilor sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, trafic de substanţe psihoactive şi proxenetism, toate în formă continuată. Acţiunea anchetatorilor s-a desfăşurat pe parcursul a două zile, infracţiunile menţionate fiind săvârşite din luna decembrie 2015 până în prezent.

Fetele, unele minore, erau constrânse fizic şi psihic, „prin utilizarea de violenţe fizice şi verbale şi profitând de vădita stare de vulnerabilitate a victimelor (generată de factori ca vârsta fragedă, de lipsa experienţei de viaţă, de situaţia materială precară, existenţa unor copii minori în întreţinere, de lipsa de educaţie şi instruire, de lipsa ocrotirii părinteşti ori de dependenţa de substanţe interzise), exercitând asupra acestora o supraveghere permanentă şi o menţinere în stare de dependenţă prin administrarea de substanţe cu efecte psihoactive, achiziţionate de la inculpatul Bănuţ Florin Ioan zis ”Bătrânu”, obţinând foloase patrimoniale importante din constrângerea victimelor la practicarea prostituţiei”, explică procurorii în comunicat de presă DIICOT.

Cea mai revoltătoare situaţie este cea a inculpatei Gherghe Aurelia care a acceptat situația traficării fiicei sale de către membrii grupului și i-a îndemnat pe aceștia să continue activitatea de exploatare sexuală a fiicei sale minore. Activitatea inculpatei Gherghe Aurelia a fost determinată de interesul obținerii unor sume de bani rezultat în urma practicării prostituției.