Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Politia Romana

DESCINDERI la contrabandiştii de ARME

foto Politia RomanaZeci de descinderi au loc în această dimineaţă de miercuri, 10 iunie 2015, vizaţii fiind contrabandiştii cu arme. Poliţiştii efectuează 37 de percheziţii domiciliare în București. dar şi în județele Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Galați, Ialomța, Olt și Teleorman.

Oamenii legii au suspiciuni cu privire la faptul că un grup infracţional specializat ar fi introdus ilegal în România mai multe arme şi muniţii letale şi neletale. Ancheta este desfăşurată de poliţiştii de la Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, suspecţii fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

„Din cercetări a reieşit că persoanele în cauză ar fi introdus ilegal în România arme și muniții letale și neletale, provenite din diferite țări ale Uniunii Europene. De asemenea, poliţiştii efectuează 25 de controale privind respectarea prevederilor Legii 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor, în judeţele Arad, Bacău, Brăila, Prahova, Giurgiu, Mehedinți şi Vrancea” – se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.