Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Declaraţii HALUCINANTE ale Elenei Udrea: Am văzut cu marii bărbaţi politici s-au ascuns pe sub mese! Băsescu o fi printre ei?

Elena Udrea iese din nou la rampă şi dă de pământ cu actualul şef al SRI, Florian Coldea. Deputatul PMP a susţinut o conferinţă de presă, în care a precizat că leagă tot ce i se întâmplă şi redeschiderea dosarului Bute de declaraţiile pe care le-a făcut vizavi de activitatea lui Florian Coldea. Deşi Udrea susţine că nu mai are încredere în nimeni, însă spune că se simte protejată de poliţiei, făcând precizare la starea de control judiciar în care se află.

Vreau să fac câteva precizări legate de ultimele acuzaţii care mi se aduc. Recunosc, sunt vinovată că am dorit ce au dorit milioane de români în 2010: să îl vedem pe Bute boxând în România. În Parlament se dădeau declaraţii despre cum e incapabil Guvernul să le ofere această satisfacţie românilor. Am dorit ca acest meci să se întâmple în ţara lui. Dacă este o vină că am vrut ca ministerul pe care l-am condus să îşi facă promovarea cu cel mai mare campion pe care România îl avea, mi-o asum. Ministerul Dezvoltării era singurul care putea folosi fonduri europene pentru promovarea României în scop turistic.

Era o uriaşă oportunitate ca acest brand turistic să fie văzut de sute de milioane de oameni din lumea întreagă. Nu era legal să organizăm noi evenimentul, aşa că am contractat publicitate în condiţiile legii. ca dovadă că această publicitate a fost contractată în condiţiile legii este că nu am achitat întreaga valoare a contractului pentru că organizatorul nu s-a achitat de obligaţiile pe care şi le-a asumat. Ministerul a plătit mai puţin firmei domnului Obreja pentru că nu şi-a achitat obligaţiile.

Mi se pare evident că apariţia dosarului e legată de declaraţiile în care l-am acuzat pe generalul Coldea. Nu se poate să faci percheziţii la patru ani după acţiunea respectivă.

Consider că este o încercare de intimidare. Mă aştept la orice. Este o încercare de decredibilizare a mea cu un dosar în care sunt pomenită de patru ani şi abia acum mi se stabileşte calitatea de inculpat. E o încercare de decredibilizare care, sunt convinsă, se va face după tipicul pe care l-am mai văzut: îngroparea în acuzaţii. Mă uitam la reacţiile care au urmat acuzaţiilor pe care le-am formulat cu subiect şi predicat la adresa generalului SRI Coldea.

S-au activat acoperiţii din presă, iar politicienii cu schelete în dulap, în loc să spună ce spunem când cineva e acuzat de fapte penale, şi anume să cerceteze justiţia, am văzut cum au sărit să mă acuze şi să spele imaginea generalului Coldea. Nu am încredere în cercetarea lucrurilor pe care le-am reclamat. Nu am încredere că ancheta pe care o face Coldea dă vreun rezultat sau că în comisia parlamentară în care Coldea va fi audiat de Ghiţă, de Verestoy, de alţi parlamentari cu probleme, nu am încredere că vor avea curaj să cerceteze ce am spus. Nu am încredere în nimeni aproape.

Am văzut cum marii bărbaţi politici s-au ascuns sub mese. Întrebarea este: de ce a spus Udrea abia acum? Am aflat abia în toamnă, înainte ca soţul meu să fie reţinut. Dacă lor, acestor mari bărbaţi, le este frică, sunteţi de acord că îmi este şi mie frică? Mie de ce nu mi-ar fi fost frică?

Voi continua să spun cât voi putea lucrurile pe care le ştiu şi nu sunt doar cele pe care le-aţi auzit. Greblă a fost chemat imediat la DNA, pentru ca nu a actionat cum s-a dorit. Cred că doamna procuror Moraru este un om de bună-credinţă, ca urmare nu voi contesta măsura de începere a urmăririi penale. Mă simt mai în siguranţă supravegheată de poliţie. Prefer să fiu supravegheată de poliţie, că marţea şi vinerea trebuie să merg la Secţia 2. Mă gândesc că, dacă nu mă duc, cineva mă caută.

Leg clar ce mi se întâmplă de ce ştiu despre cum funcţionează sistemul. Sistemul nu se va schimba până ce nu va face implozie. Îmi asum să fiu eu cea care detonează acest sistem. Rog oamenii curajoşi să aibă curaj. Chiar dacă par singură, sunt milioane de oameni care gândesc ca mine. Chiar dacă nu sunt un om perfect, ce spun e adevărat. Nu se justifică să trecem cu vederea încercarea de a ocupa puterea folosind informaţii pe care în calitate de şef SRI domnul Coldea le are. Nu acuz cu nimic SRI.